CHP'li Karasu, dolu yağışının mağdur ettiği çiftçiler için harekete geçti

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ın iki ilçesinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle zarar gören tarım arazileri için harekete geçti.

04 Ağustos 2020 Salı 15:04
CHP'li Karasu, dolu yağışının mağdur ettiği çiftçiler için harekete geçti

TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sunan Karasu, Sivas iline bağlı Kangal ve Ulaş ilçelerinin afet bölgesi ilan edilmesini istedi. 

2 Ağustos günü bölgede etkili olan yağış nedeniyle en az 20 bin dönümlük arazideki mahsulün yok olduğunu belirten Karasu, ‘’Kangal ilçesine bağlı Havuz, Mısırören ve Ulaş ilçesine bağlı Çevirme, Acıyurt, Kurtoğlu köyleri dolu yağışından en fazla etkilenen bölge oldu. Yaz mevsimi nedeniyle ekili olan araziler büyük zarar gördü. Çiftçimizin bir yıllık emeği heba oldu’’ ifadelerini kullandı. 

Koronavirüs döneminde dahi çiftçilerin büyük fedakarlıkla üretim yaptığını kaydeden Karasu, ‘’Çiftçilerimizin zararının karşılanması ulusal ölçekli tarım politikasının bir gereğidir’’ dedi. 

Yağıştan etkilenen bölgelerin afet bölgesi ilan edilmesi durumunda yaşanacakların da altını çizen Karasu, ‘’Dolu yağışı nedeniyle oluşan zararın karşılanmaması durumunda, çiftçimiz borçlarını ödeyemez duruma gelecek, hali hazırda büyük bir güçlükle ödediği kredi borçları nedeniyle önümüzdeki yıl üretim yapması için gerekli olan sermayesi yok olacak, bununla birlikte bölgede önümüzdeki yıl tarımsal üretim faaliyeti gerçekleşmeyecektir’’ şeklinde konuştu. 

Karasu yağışın ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunmuş ve ekinleri zarar gören çiftçilerle bir araya gelmişti. 

Teklifin yasalaşması durumunda Sivas’ta dolu yağışından etkilenen bölgeler afet bölgesi ilan edilerek yaşanılan zararın karşılanması için çalışma başlatılabilicek. 

Son Güncelleme: 04.08.2020 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15