CHP'li Kaya: “138 Bin Öğretmen Açığı Var, Atama Yok!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Öğretmenlerimizin insan onuruna yakışır bir ücretle çalıştıkları, hiçbir öğretmenimizin atanma sorunu yaşamadığı, öğretmensiz okulun, okulsuz mahallenin ve köyün olmadığı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere bugün aramızda olmayan tüm öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş ve aydın bir nesil yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutluyorum.” dedi.

23 Kasım 2021 Salı 14:54
CHP'li Kaya: “138 Bin Öğretmen Açığı Var, Atama Yok!”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında şunları söyledi:

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır” diyerek öğretmenliğin önemine dikkat çekmiştir. Öğretmenler aydınlık geleceğin mimarıdır. Türkiye’nin kalkınması, çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma hedefine ulaşması ancak öğretmenlerin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile mümkün olacaktır.”

“138 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR, ATAMA YOK”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2020 Sayıştay denetim raporunda, 138 bin 393 öğretmen açığı olduğu belirtildi. Sayıştay geçtiğimiz yıllarda da denetim raporlarında öğretmen açığına dikkat çekerek Milli Eğitim Bakanlığına atama yapılması uyarısında bulunmuştu. Maalesef, AKP hükümeti bu önerileri dikkate almayarak, öğretmen ihtiyacının çok altında atama yaptı ve çocuklarımızı eğitimsizliğe, öğretmenlerimizi de işsizliğe mahkum etti.”

“MİLLETLERİ KURTARANLAR YALNIZ VE ANCAK ÖĞRETMENLERDİR”

“Bugün 500 binin üzerinde atama bekleyen öğretmenimiz var. 2020 yılında KPSS’ye giren öğretmen adayı sayısı 440 bin. Buna rağmen AKP hükümeti 2021 yılında sadece 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirdi. Son 17 yılın en düşük öğretmen ataması yapıldı. Bakanlığın açıklanmalarına göre her yıl ortalama 40 bin kişi mezun oluyor, 15 bin kişi emekli oluyor. Sadece mezun olanlar üzerinden hesap yapsak AKP’nin yaptığı atamalar yeni mezunları dahi karşılamıyor. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ Bu yüzden öğretmen açığının bir an önce karşılanması, öğretmenlik mesleği için can atan gençlerimizin bir an önce atamalarının yapılması gerekir.

“SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN GARABETİNE SON VERECEĞİZ”

“Ülkemizin tarihi boyunca eğitimcilere en yüksek değeri veren ve onların her zaman yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi, öğretmenlerimizin yaşadığı tüm sıkıntıları çözmeye taliptir.

İktidarımızda, Öğretmenler Meslek Kanunu’nu çıkaracağız. Bütün öğretmenler kadrolu olacak. Sözleşmeli öğretmen garabetine son vereceğiz.

Öğretmenlerimizin ek iş yapmadan geçinebileceği, kendilerini geliştirebilecekleri, insan onuruna yakışır bir ücret almalarını sağlayacağız. Hiçbir öğretmenimiz yoksulluk sınırının altında maaş almayacak.”

“HER 24 KASIM’DA BİR MAAŞ İKRAMİYE VERECEĞİZ”

“24 Kasım Öğretmenler Günü’nde birer maaş ikramiye vereceğiz, öğretmenlerimize 3600 ek gösterge hakkı tanıyacağız.

Köy okullarını yeniden açacağız, Taşımalı eğitim sistemine son vereceğiz. Kısa sürede yapacağımız atamalarla okullardaki öğretmen açığını gidereceğiz.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere bugün aramızda olmayan tüm öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş ve aydın bir nesil yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”

Son Güncelleme: 23.11.2021 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15