CHP’li Özel: Yepyeni SİVİL BİR ANAYASA yapacağız

ÖZEL: “METAL YORGUNLUĞUNU ÖRGÜTÜNE ATFEDENLER YORULDU”... “AKP, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE DESTEK VERECEK”... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Modern bir cumhuriyet kurmuş, demokrasiyi getirmiş, işçi sınıfını sendikayla tanıştırmış, Anayasa Mahkemesi’ni önermiş, demokrasiye sayısız kazanım getirmiş bir partinin iktidara geldiğinde yepyeni sivil bir anayasa yapacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Özel, “Metal yorgunluğunu örgütlerine atfedenlerin kendilerinin nasıl yorulduğunu, CHP’yi kötülemek için yalana sarıldıklarını görüyoruz” ifadesini kullandı.

11 Haziran 2018 Pazartesi 12:41
CHP’li Özel: Yepyeni SİVİL BİR ANAYASA yapacağız

8 TEMMUZ, 24 HAZİRAN KADAR ÖNEMLİ BİR TARİHE DÖNÜŞECEK

CHP’li Özel, Best FM’de “Ufuk Karcı ile Konuşan Türkiye” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, “Ümit ederim ilk turda Muharrem İnce seçilir. Muharrem İnce, ilk turda seçilmeyecekse, ikinci turda seçilecek. 24 Haziran’da tatil rezervasyonları yüzde 90’ın üzerinde iptal edildi ama 8 Temmuz, 24 Haziran kadar önemli bir tarihe dönüşecek. Tatil planı, memlekete gitme planı, her türlü planlamayı 24’ünde oy kullanılan sandığa bir kez daha 14 gün sonra gidecek şekilde planlamak gerekiyor. 24 Haziran’da tek adam rejimine dur diyebiliriz ama milletin adayını Çankaya Köşkü’ne uğurlama günü 8 Temmuz olabilir” dedi.

AKP BİZE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE DESTEK VERECEK

Özel, 24 Haziran’da iktidara geldikten sonra cumhurbaşkanının yetkilerinin sınırlanmasına ilişkin olarak, “Üç yönlü çaba gerekecek. Anayasal düzenlemeler, yasal düzenlemeler ve fiili uygulamalar. 400 milletvekili olursa anayasa değişikliğini referandumsuz yapabiliriz. Millet, sandıktan bıktı. İnce seçildiğinde, AKP’nin de bize anayasa değişikliği için destek vereceğini düşünüyoruz. Şu basit soruyu soracağız: Sizin Tayyip Erdoğan için tasarlayıp, kurgulayıp ona göre diktiğiniz elbiseyi Muharrem İnce giyip bu yetkileri kullansın mı, yoksa Meclis’e geri mi versin? İnce, yakasındaki rozeti çıkardı, anayasa gerektirmediği halde fiilen yapacağı katkıyla cumhurbaşkanı seçildiğinde partimizden istifa edecek. Muharrem İnce, örneğin rektör seçimi ve yüksek yargı üyelerinin seçimi gibi bazı yetkilerini fiilen iade edecek. Bu sırada biz anayasa ve yasa değişikliği çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hem 16 Nisan’la hesaplaşan, hem 12 Eylül’le hesaplaşan, bütün darbe hukukunu ortadan kaldıran gerçek bir parlamenter demokrasiyi inşa edeceğiz. Bunun olmazsa olmazı kuvvetler ayrılığı ve yargının tam bağımsızlığıdır. Bunları sağlayacağız” diye konuştu.

YEPYENİ SİVİL ANAYASA YAPACAĞIZ

Özel, “CHP’yi statükocu olarak suçlayanlar, bunu bir itham olarak yerine getiriyorlar. CHP, devrimciliğin de olduğu tüm ilkeleriyle, modern bir cumhuriyet kurmuş, demokrasiyi getirmiş, işçi sınıfını sendikayla tanıştırmış, Anayasa Mahkemesi’ni önermiş, demokrasiye sayısız kazanım getirmiş bir partinin iktidara geldiğinde yepyeni sivil bir anayasa yapacağından kimsenin şüphesi olmasın. Statükocuların kim olduğunu görüyoruz. Metal yorgunluğunu örgütlerine atfedenlerin kendilerinin nasıl yorulduğunu, CHP’yi kötülemek için yalana sarıldıklarını görüyoruz. Ülkenin cumhurbaşkanı tek parti döneminde ilkokul okuduğunu söylüyor ama 1954 doğumlu. CHP iktidarı herkese iyi gelecek” ifadesini kullandı.

BU ÜLKENİN TEK LİDERİ ATATÜRK’TÜR

CHP’li Özel, “Günde beş vakit, tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet demiyoruz ama bunlarla ilgili sorunumuz yok. İstiklal Marşı’nın ne bestesine ne güftesine itirazımız var. Andımızı biz kaldırmadık. Terörle mücadelede ordumuzun sonuna kadar arkasındayız ve kararlıyız. Bunu sürekli tekrar etmek, tekçi bir dil. Sonunda varmak istedikleri yer ‘tek lider’. Almanlar 1930’larda 1940’larda ‘Tek lider tek führer Hitler’ dedi. AKP bu işi tekleştire tekleştire tek lidere getirmeye çalışıyor ama bu, toplum vicdanından dönüyor. Tek lider diyecekseniz bu ülkenin tek lideri Mustafa Kemal Atatürk’tür” diye konuştu.

BAHÇELİ YA YALAN ATIYOR YA HAYAL GÖRÜYOR

Özel, “Ülkede affa ihtiyaç olup olmadığına siyasiler karar vermez, toplumsal mutabakat olması gerekir. Af konusu, Bahçeli tarafından siyasi istismar konusuna dönüştürülmüştür. Partisini yüzde 5’e kadar düşürdü, geniş kitlelerden oy alabilmek için ne yapabilirim diye bakıyor. Kapalı fırından ekmek çıkmazsa, kapalı Meclis’ten de af çıkmaz. Ya hayal görüyor, ya da yalan atıyor. Bugün affın iki tarafı vardır. İçeride olan kader mahkumlarının aileleri söz konusudur, geceleri uyku uyuyamaz. Bu iş mutabakata dönmeden dillendirmek doğu değildir. İçeride olan bazı kişilerin mağdur ettiği kitleler de ‘bu af nereden çıktı’ der” değerlendirmesinde bulundu.

24’ÜNDE TESTİ ORTADAN İKİYE AYRILACAK

Özel, “Cumhur ittifakı testiyi çatlattı, suyu sızdırıyor. 24’üne kadar testiyi boşaltmadan götürebilirlerse ne ala. 24’ünden sonra testiyi yere koyduklarında testi ortadan ikiye ayrılacak. Millet İttifakı’nda sorun yok. Müthiş bir moral motivasyon var. Millet İttifakı, bir gönül birlikteliği, bir demokrasi birlikteliği, bir ilke birlikteliği. Onlar testiyi çatlattı biz her geçen gün birlikteliği sağlamlaştıracağız” dedi. Özel, “24 Haziran’da Muharrem İnce’ye ve CHP’ye oy vermek demek, emeklilikte yaşa takılanların kendi emekliliklerine oy vermesi, 3600 ek göstergeyi hak edip uzun süredir alamayan polisin, öğretmenin, infaz koruma memurunun, devlet memurlarının tamamının hak ettiğini alması, atanamayan öğretmenlerin, sağlıkçıların atanması, çiftçinin borcunun faizinden kurtulup ana paranın bölünmesi, 3 TL’ye KDV’siz ÖTV’siz mazot alması, emeklinin iki maaş ikramiye alması, asgari ücretin 2200 TL olması demek. Bugün bizi dinleyen herkesin daha mutlu, daha huzurlu bir Türkiye’de cebinde daha çok parası, geleceğe ilişkin daha çok umudu olarak yaşaması demek” ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15