CHPli Vekilden Termik Santraller Devletleştirilsin Önerisi!

Yeni yılın ilk gününde baca filtreleri bulunmadığı için termik santrallerinin kapatılmasına CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, tepki gösterdi. Kütahya Tavşanlı ve Seyitömer termik santrallerinde iki bin yüz işçinin çalıştığına dikkat çeken Kasap, " Alınan bu karardan dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kınıyoruz. Biz termik santrallerin kapanmasını değil,çevre yükümlülüklerini yerine getirerek filtre takmalarını istiyoruz. gerekirse devletleştirilsin" dedi.

01 Ocak 2020 Çarşamba 16:08
CHPli Vekilden Termik Santraller Devletleştirilsin Önerisi!

Baca filtrelerinin takılması için verilen 1 aylık sürenin dün gece dolmasının ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından termik santrallerin ard arda kapatılmasına tepkiler sürüyor.
Baca filtresi bulunmadığı için kapatılan Seyitömer ve Tavşanlı termik santrallerinin kapatılması konusunda ANKA Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, termik santrallerin faaliyetlerinin durdurulmasına tepki gösterdi.
Termik santarllerini işleten firmalara 2013 tarihinden beri baca filtreleri takmaları için milyonlarca lira teşfik verildiğini hatırlatarak, "Firmalar üstlerine düşen yükümlülükleri yerine getirmedikleri için bu durum yaşandı" dedi.


ERDOĞAN VE BAKANLIĞI ŞİDDETLE KINIYORUM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından termik santrallerinin kapatılması talimatı verildiğini söyleyen Kasap, " Biz asla termik santraller kapatılsın demedik, en kısa sürede filtrelerin takılarak termik santrallerinin bir an önce açılması taraftarıyız..AKP Genel Başkanı Erdoğan parti MYK Toplantısında bu santraller kapatılsın dedi, bakanlık harekete geçti. Erdoğan ve Bakanlığı şiddetle kınıyorum" dedi.


TERMİK SANTRALLER DEVLETLEŞTİRİLSİN
Enerji santrallerini işleten firmaların büyük bölümünün daha çok kazanç uğruna çevreye yönelik yükümlülüklerini yerine getirmediğini kaydeden CHP Kütahya Milletvekili Kasap, " Kanal İstanbul ve yerli otomobil yapma iddiasında olan iktidar, buraları kapatmasın gerekirse devletleştirerek, Türkiye'yi enerji konusunda dışa bağımlı olmaktan kurtarsın" diye konuştu.


BİNLERCE İŞÇİ MAĞDUR EDİLMESİN
Sadece Kütahya'da bulunan santrallerde iki bin yüz işçinin çalıştığını hatırlatan Kasap, Türkiye'de bacası bulunmayan on beş santral bulunduğunu kaydederek, binlerce insanın ve ailelerin mağdur olmaması için hükümete enerji santrallerinin akibeti konusunda bir an önce harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

(anka)

Son Güncelleme: 01.01.2020 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15