CHP’li Yeşil; “Çalışmak isteyen her dört gençten biri iş bulamıyor”

CHP Ankara milletvekili Nihat Yeşil bir basın açıklaması yaparak, Türkiye’deki işsizlik rakamlarını değerlendirdi.

24 Mart 2020 Salı 16:45
CHP’li Yeşil; “Çalışmak isteyen her dört gençten biri iş bulamıyor”

CHP ‘li Yeşil, Genç nüfus (15-24 yaş arası) işsizliğinin 2019 yılında   daha  da artarak devam ettiğine işaret ederek: “2018 yılında yüzde 20,3 olan genç nüfus arasındaki işsizlik oranı 2019 yılında 5,1 puan artarak yüzde 25,4’e kadar çıktı, Bu da demek oluyor ki, Çalışmak isteyen her dört gencimizden birine, Türkiye ekonomisi istihdam sağlayamıyor” dedi.

Virüs salgınına karşı 7 milyon işsizin olduğu ekonomimizle  mücadele veriyoruz...
CHP içişleri komisyonu üyesi Nihat yeşil, İstatistiklerde eksik istihdam olarak sınıflandırılan, ya da kendi mesleğinde iş bulamadığı için başka mesleklerde çalışıp bir yandan da iş arayanlara dikkat çekerek: “Geniş işsizlik dediğimiz kavrama göre; işinde kısa süreli çalıştığı için daha uzun süreli bir iş arayan, ya da kendi mesleğinde iş bulamayıp başka mesleklerde çalışırken bir yandan da iş arayanları da hesapladığımızda ülkemizde en geniş tanımlı işsiz sayısı 7 milyon 975 bine ulaşıyor. Bir başka ifadeyle 7 milyon iş gücümüz âtıl durumda bulunuyor. Virüs salgınına böylesine kötü bir işgücü, istihdam ve işsizlik tablosuyla yakalanan Türkiye’de  bu sorunun 2020 yılında ağırlaşarak devam etmesi kaçınılmaz gözüküyor. 
Acilen genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı 13 maddelik öneri paketinin hayata geçirilmesi gerekmektedir ”diye konuştu.

Son Güncelleme: 24.03.2020 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15