Depremzedeleri çadırlardan çıkarmaya çalışıyorlar

Bu durumdaki bir depremzede anlatıyor: "Yalvarmamıza rağmen, kalıyoruz içerde bari bıçakla kesmeyin dememize rağmen izin vermediler. Yasakmış! Çadırda kimse yaşamıyormuş, biz onları yalanlıyormuşuz."

11 Ocak 2024 Perşembe 15:29
Depremzedeleri çadırlardan çıkarmaya çalışıyorlar

İktidar "çadırda kalan yok" lafını gerçeğe dönüştürmek için, depremzedeleri kaldıkları çadırlardan çıkmaya zorlayacak yöntemler uyguluyor.

Oysa Hatay'da işsiz, gelirsiz kalmış insanlar bu kış şartlarında, elektriği, suyu olmayan çadırda kalmaya, 5 bin liralık kira yardımından faydalanmak için katlanıyor. Çünkü konteynere geçtikleri anda kira yardımı kesiliyor. Tam bir kırk katır mı kırk satır mı durumu.

Çadırlarından çıkarılmak istenen depremzedelerle konuşan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur "Vatandaşlarımızın 6 Şubat depremlerinin ardından barınma sorunu devam ediyor. Bu kış şartlarında elektriği, suyu olmamasına rağmen çadırlarda kalıyorlar. Çünkü çadırda kalanlara verilen 5 bin liralık kira yardımına muhtaçlar. Kira yardımı alanlara konteyner verilmiyor, konteynere geçenlerin kira yardımı kesiliyor. Tam bir çile! Vatandaşlarımız işsiz, mağdur, gelirleri yok. Çadır görmek istemiyorlarsa, 'çadırda kalan artık yok' demek istiyorlarsa, konteynerde kalana da 5 bin liralık nakdi destek sağlayarak bu sorunu neden çözmüyorlar? Neden depremzedeyi mağdur etmeye devam ediyorlar? Hatay'ı mağdur etmeye neden devam ediyorlar?"

Son Güncelleme: 11.01.2024 19:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.