"Kanal İstanbul'un Ana Yatırımcısı Katar Emiri mi?"

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Kanal İstanbul Projesi'nin ana yatırımcısının Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al –Sani olduğuna ve Sani'nin ailesi tarafından proje alanından arazi alındığına ilişkin iddiaları CİMER aracılığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na sordu. Bakanlık bürokratları tarafından verilen cevapta, iddialara ilişkin her hangi bir yalanlama yapılmazken, sadece " Bakanlığımıza ulaşan CİMER başvurunuzda belirtilen hususlar hazırlanacak olan Nihai ÇED raporunda değerlendirilecektir" denilmesi dikkat çekti.

10 Ocak 2020 Cuma 13:01
"Kanal İstanbul'un Ana Yatırımcısı Katar Emiri mi?"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından bir süre önce gündeme getirilen Kanal İstanbul Proje alanında 2011 yılından itibaren meydana gelen arazi hareketliliğinin 30 milyon metrekareyi bulduğunu ve en büyük arazileri 3 Arap şirketi tarafından alındığını açıklamasının ardından, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın tarafından konu CİMER aracılığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na soruldu.


KANAL İSTANBUL PROJESİ KAPSAMINDA KATAR EMİRİ VE AİLESİNE VERİLEN ARAZİLER SORULDU
Erkan Aydın, bakanlığa şu soruları yöneltti:
-Bulgaristan basınında yer alan “Off News” Haber ajansı kaynaklı, Kanal İstanbul’un ana yatırımcısının Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Es –Sani olduğu iddiası doğru mudur?
-Katar Emiri projeyi “Yap-işlet-Devret” kapsamında mı inşaa edecek?
-Siyasi iktidar tarafından Katar Emiri Sani’ye resmi bir taahhütte bulunulmuş mudur?
-Proje için Katar Devleti’nden kaynak alındı mı? Alındıysa dolar bazında ne kadar alındı?
-Katar Emiri ve ailesi Kanal İstanbul civarında kaç dönüm arazi aldı?
-Aynı aile Trakya’da kaç dönüm arazi satın aldı? Bu arazileri nasıl kullanacak?


BAKANLIK, "PROJENİN ANA YATIRIMCISI KATAR EMİRİ" İDDİALARINI YALANLAMADI
Bakanlık bürokratları tarafından CHP'li vekile verilen cevapta , Katar Emiri'ne ve Emirin ailesine ilişkin iddilara hiç yer verilmediği gibi, kesin olarak yalanlanmaması da dikkat çekti.
Bakanlık cevabında, "Sayın İlgili, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan “Kanal İstanbul Projesi [Kıyı Yapıları (Yat limanları, Konteyner Limanları, Lojistik Merkezleri), Denizden Alan Kazanımı, dip taraması, Beton Santrali]” projesine ilişkin olarak Bakanlığımıza ulaşan CİMER başvurunuzda belirtilen hususlar hazırlanacak olan Nihai ÇED raporunda değerlendirilecektir " demekle yetinildi.

(Mehtap Belen/Anka)

Son Güncelleme: 10.01.2020 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15