Kılıçdaroğlu ve Akşener bir araya geldi, partiler arasındaki pürüzler büyük oranda giderildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün sabah kahvaltısında bir araya geldi. Beklenenden uzun gerçekleşen görüşmeyle ilgili açıklama yapılmadı. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun toplantının ardından, “Sorun yok her şey yolunda” dediği konuşuluyor. Altılı Masa'nın 2 Mart'ta yapacağı toplantıda adayın görüşüleceği, paylaşılacak bildiride de adayın açıklanacağı tarihin ilan edilebileceği belirtildi.

28 Şubat 2023 Salı 09:25
Kılıçdaroğlu ve Akşener bir araya geldi, partiler arasındaki pürüzler büyük oranda giderildi

Sözcü yazarı Aytunç Erkin’in aktarımına göre, bir kurmay, “Genel Başkan çok rahattı” değerlendirmesi yaptı. Genel havanın rahatsızlıklara neden olan konuların büyük ölçüde çözüldüğü yönünde olduğu bildirildi.

İyi Parti tarafının yaklaşık iki saat süren bir toplantıyla süreci değerlendirdiği konuşulanlar arasında. Akşener'in hafta sonu İstanbul'da “dinlendiği” ve süreci tahlil etmek için kimseyle fazla temas kurmadığı gelen bilgiler arasında. İyi Parti'nin 2 Mart toplantısı öncesinde Genel İdare Kurulu toplantısında da bu konuyu detaylı bir şekilde masaya yatıracağı, Altılı Masa toplantısının ardından 3 ve 4 Mart'ta il başkanları ile belediye başkanlarının Akşener'le görüşeceği iddia edildi.

Aday 2 Mart’ta konuşulacak

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın aktardığı kulise göre de; toplantıda iki lider, partiler arasındaki pürüzleri büyük oranda giderdi. Kılıçdaroğlu’nun da toplantıyla ilgili partisinin Merkez Yürütme Kurulu üyelerine, “gayet olumlu geçti” değerlendirmesini yaptığı belirtilirken, ancak Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili Akşener’den, “net bir yanıtın gelmediği” de iddia edildi. Masadaki diğer partilerin Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili bir itirazının olmadığı kaydediliyor. Toplantıda iki lider ve partiler arasındaki pürüzlerin büyük oranda giderildiği ifade ediliyor.

Partilerin kurmayları, adayın 2 Mart’ta, Altılı Masa toplantısında görüşüleceğini vurgulayarak, “2 Mart’ta adaylık konuşulacaktır. Toplantı sonrası paylaşılacak bildiride de adayın açıklanacağı tarih ilan edilebilir. Bu tarihte de aday için bir tanıtım toplantısı yapılır” bilgisini paylaştı.

Son Güncelleme: 28.02.2023 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15