Kılıçdaroğlu'ndan Adalet Bakanlığı'na Çağrı; "Erdoğan'ın Avukatlarının Mal Varlığı Araştırılsın!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 2020 Bütçesi görüşmelerinde konuştu.

09 Aralık 2019 Pazartesi 21:38
Kılıçdaroğlu'ndan Adalet Bakanlığı'na Çağrı; "Erdoğan'ın Avukatlarının Mal Varlığı Araştırılsın!"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, "Erdoğan'ın avukatlarının mal varlıklarını araştırın. Milyon dolarlarını araştırın" dedi.

“ERDOĞAN’IN AVUKATLARININ MAL VARLIĞI ARAŞTIRILSIN

Kılıçdaroğlu, “Sayın Erdoğan'ın avukatları. Açık ve net çağrı yapıyorum buradan. Bütün Milletvekillerinin huzurunda Adalet Bakanlığı’na açık ve net bir çağrı yapıyorum. Erdoğan’ın avukatlarının mal varlıklarını araştırın. Milyon dolarlarını araştırın. Bir daha söylüyorum mahkemeden parayla adam kurtarma var, hakim tayin ediyorlar. Hakimler ve savcıların üzerindeki en etkili kişi onlar. Nasıl olur da bir avukat başsavcıya ‘şu kül tablasını getirir misin sigaramın külünü dökeceğim' der ve başsavcı koşa koşa gidip alıp gelir. Bu mudur düzen, adalet, hak? Biz buna isyan ediyoruz. CHP adına değil. Bu işin bir partiyle işi yok. Bu bir adalet sorunudur. Ama siz sessiz kalıyorsunuz. En azından çok açık bir şey söyleyemiyorsanız bari gidip konuşun, gidip söyleyin” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: SOSYETE DAMAT BU İŞİ BİLMEZ. O PAKET AÇIKLAYACAĞINA BEYEFENDİYİ PAKETLEYİN, BAKANLIKTAN ALIN

“Bizim siyaseten çoğu zaman sosyete damat olarak tanımladığımız Maliye ve Hazine Bakanı var. Niye sosyete damat çünkü bir eli yağda, bir eli bağda, fakirlik nedir, yoksulluk nedir, bunları bilmez açılık nedir, soğuk nedir, sıcak nedir bilmez keyfi yerindedir. Böyle yaşamıştır. Şöyle bir açıklama yapıyor bu yılın başında "2019 yılında 2,5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz" bu yılın başında 2019’da. Bugün Türkiye istihdam alanında devrimi yaşadığı bir günü yaşıyor. Dünyadan haberi yok. Ne oldu kaç paket açıkladı biliyor musunuz? 10 paket istihdamı artırma paketi. Her paket açıkladı işsizlik arttı, her paket açıkladı işsizlik arttı. 2019 da devrim yapıyoruz 2,5 milyon kişiye istihdam yaratıyoruz dedi. İşsiz sayısı oldu 8 milyon. Sosyete damat bu işi bilmez o paket açıklayacağına sizden istirhamım o beyefendiyi paketleyin bakanlıktan alın” 

Son Güncelleme: 09.12.2019 22:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15