“Vezirköprü-Durağan bölünmüş yolu neden bitirilemiyor?”

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, bölünmüş yol projesi tamamlanamadığı için hemen her gün ölümlü-yaralanmalı ve maddi hasarlı kazaların yaşandığı Vezirköprü-Durağan yolunu Meclis gündemine taşıdı.

07 Ağustos 2019 Çarşamba 13:13
“Vezirköprü-Durağan bölünmüş yolu neden bitirilemiyor?”

Hancıoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın cevaplaması istemiyle verdiği önergede, bakanlığın sorumluluklarını hatırlatarak şunları kaydetti:

“Görevi, ulaştırma alanında dengeli, erişilebilir, ekonomik ve güvenli hizmet sunmak olan bakanlığınız; yürüttüğü bütün çalışmaları, ülkemizin her noktasına eksiksiz ve nitelikli bir biçimde ulaştırmak ve bu hizmetlerden her vatandaşımızın sağlıklı bir şekilde faydalanabilmesini sağlamakla mükelleftir.”

Hancıoğlu, bu hatırlatmanın ardından, Havza-Vezirköprü-Vezirköprü-Durağan bölünmüş yol projesinin yıllardır gündemde olmasına rağmen bir türlü tamamlanamadığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Güzergâhın, özellikle Vezirköprü-Durağan arası, bu yolu kullanan yurttaşlarımız için büyük tehlikeler barındırmakta, ne yazık ki hemen her gün ölümlü-yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazaları yaşanmaktadır. Öte yandan söz konusu karayolu hattını kullanan yurttaşlarımız, trafik uyarı levhalarının yetersizliğinden şikâyet etmekte ve bu durumun büyük tehlikelere yol açtığına işaret etmektedir.”

Neslihan Hancıoğlu bu tespit ve değerlendirmelerinin ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’dan şu sorulara cevap vermesini istedi:

- Havza-Vezirköprü-Vezirköprü-Durağan bölünmüş yol projesi çalışmalarında hangi aşamaya gelinmiştir?

- Yapım ihalesinin yüklenicisi/yüklenicileri, ihale şartnamelerindeki yükümlülüklerini yerine getirmiş midir?

- Bahse konu güzergâhta, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 15. Maddesi ve bu kanun hükmüne dayalı olarak çıkarılan Trafik İşaretleri Hakkında Yönetmelik'e uygun nitelikte ve sayıda trafik uyarı levhası bulunmakta mıdır? Şayet, şikâyetlere konu olduğu gibi levhalarda eksikler bulunmaktaysa, bu eksikler giderilecek midir?

Son Güncelleme: 07.08.2019 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15