'Madrid Panteri' Hayatını Kaybetti

Türk futbolunun unutulmaz kalecilerinden Varol Ürkmez 84 yaşında hayatını kaybetti. Beşiktaş'ın 1958-1959 sezonunda Real Madrid'le İspanya'da 1-1 berabere kaldığı maçta yaptığı kurtarışlar nedeniyle 'Madrid Panteri' unvanını alan, özel hayatı ile döneminin en çok konuşulan simalarından olan Ürkmez'in İstanbul'da yalnız yaşadığı evinde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

29 Ocak 2021 Cuma 12:35
'Madrid Panteri' Hayatını Kaybetti

Kariyerinde Beşiktaş, Galatasaray ve Altay gibi kulüplerde forma giyerek önemli başarılara imza atan efsane kaleci Varol Ürkmez yaşamını yitirdi. Beşiktaş'ın 1958-1959 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Real Madrid'le 1-1 berabere kaldığı maçtaki kurtarışları nedeniyle 'Madrid Panteri' unvanı alan Varol Ürkmez'in İzmir'de formasını giydiği Altay Spor Kulübü sosyal medya hesabından acı haberi paylaştı.



Açıklamada, "1960-1968 yıllarında formamızı giyen, A Milli kalecimiz Varol Ürkmez 84 yaşında aramızdan ayrılmıştır. Yeteneği, renkli kişiliğiyle Türk futbolu ve Büyük Altay’ımızda bıraktığı tüm izleri unutmayacağız. Merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Döneminde futbolculuğu kadar özel hayatı ile de gündeme gelen Varol Ürkmez, ünlü oyuncu Fatma Girik'le de bir süre nişanlı kaldı. Maddi sıkıntılar yaşayan ve kalecilik üzerine aylık bir dergi yayınlayıp geçimini sağlayan Ürkmez'in İstanbul'da yalnız yaşadığı evde vefat ettiği öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15