Nadal veda tarihini açıkladı

Tenis efsanesi Rafael Nadal, 2023 Fransız Açık Tenis Turnuvası'ndan çekilme kararı aldı. Sakatlıklarla boğuşan ve gelecek ay 37 yaşına girecek olan Nadal, kariyerini ne zaman sona erdireceğini de açıkladı.

18 Mayıs 2023 Perşembe 19:30
Nadal veda tarihini açıkladı

Rafael Nadal, 2023 Fransız Açık Tenis Turnuvası’ndan çekildi. İspanyol tenisçi, ocak ayında geçirdiği bir kalça sakatlığı sonucunda sağlık savaşını kazanamadı. 14 kez Roland Garros şampiyonu, 28 Mayıs’ta başlayacak turnuva öncesinde perşembe günü bir basın toplantısında kararını duyurdu.

Nadal, Mallorca’daki tenis akademisinde gazetecilere, “Fiziksel olarak sürekli zorluklar yaşadığım bir dönemden geçiriyorum. İyileşmek için son aylarda her şeyimi verdim ama halen tam olarak iyileşmedim. Gelecek aylarda profesyonel maç yapma gibi bir niyetim yok. Herhangi bir dönüş tarihi veremiyorum. Amacım fiziksel ve zihinsel olarak kendimi hazır hissettiğimde kortlara dönmek. Bu belki de yıl sonunda Davis Kupası olur” dedi.

“Gelecek yıl kariyerimin son yılı olacağını düşünüyorum. Niyetim bu.” diyen Nadal, salgından sonra fiziksel açıdan iyi bir dönem geçirmediğini, profesyonel olarak önemli bir sezonu kaybettiğini ve bunu kabullenmek zorunda olduğunu vurguladı.

Son Güncelleme: 18.05.2023 19:32
Anahtar Kelimeler:
Nadal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15