''Ayakkabının yenisini alamayanlar, tamir ettirip biraz daha giymeye çalışıyor''

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 32 yıldan bu yana ayakkabı tamirciliği yapan Hayrettin Yanmaz, "250 –300 lira olan ayakkabının yenisini alamayanlar tamir ettirip biraz daha giymenin peşine düştü" dedi.

11 Ekim 2021 Pazartesi 12:36
''Ayakkabının yenisini alamayanlar, tamir ettirip biraz daha giymeye çalışıyor''

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yaşayan Hayrettin Yanmaz, ilçede daha önce 8-10 ayakkabı tamircisi olduğunu ancak şimdi dört tane kaldığını söyledi. Yanmaz, şöyle konuştu:

“İŞLER AŞIRI ARTMAYA BAŞLADI”

“32 yıldır bu işi yapıyorum. Son zamanlarda iş aşırı artmaya başladı. Gelen poşet poşet, çok getirince bu sefer karşılayamıyoruz. Müşteriye de çok yoğunum alamam dediğim zaman, bu sefer almış olsam bu sefer burada çok ayakkabı birikiyor, bu sefer de yetiştirmekte zorlanıyoruz. Müşteriye yalancı çıkıyorsun. Müşteriye mümkünse başka tarafa bırakın diyorum, bu sefer de ‘iş beğenmiyorsun’ diyorlar, ne yapacağız ben de anlamıyorum.

Ayakkabıcılar azaldı. Eskiden 8-10 tane tamirci vardı, şimdi 4 tane kaldıklarını belirterek. En genç olarak içlerinde benim, kimisi yetiştiremiyor, artık iş yetiştiremez hale geldik şu anda. Şu ayakkabı nerden baksan 250 – 300 lira adam yenisini almaktan ziyade tamir ettirip biraz daha giymenin peşinde, o yüzden de aşırı yoğunluk var. Atamazsın, o da müsriflik olmuş olur.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15