Başkent Ankara, ‘Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı

Başkent Ankara, 10 yıl aradan sonra ilk kez bir motosiklet şampiyonasına ev sahipliği yaptı. ABB tarafından Balâ’nın Beynam bölgesinde hazırlanan özel parkurda ‘Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’ düzenlendi.  ABB, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 87 motor tutkununa ve yakınlarına lojistik destek de sağladı.

26 Eylül 2022 Pazartesi 12:49
Başkent Ankara, ‘Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı

Başkent Ankara, 10 yıl aradan sonra ilk kez bir motosiklet şampiyonasına ev sahipliği yaptı. ABB tarafından Balâ’nın Beynam bölgesinde hazırlanan özel parkurda ‘Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’ düzenlendi.  ABB, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 87 motor tutkununa ve yakınlarına lojistik destek de sağladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın üçüncü ayak yarışları, 24-25 Eylül 2023 tarihlerinde Balâ ilçesinde yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ve Başkent Motosiklet Sporları Kulübü’nün organizasyonuyla gerçekleşen şampiyonada, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 87 sporcu kupa için mücadele etti.

ŞAMPİYONA, NEFESLERİ KESTİ

Balâ’nın Beynam bölgesinde ABB tarafından hazırlanan ve zorlu parkurlardan oluşan parkurda, sporcuların hem rakipleriyle hem de doğayla olan kıyasıya mücadelesi nefesleri kesti.

10 yıl aradan sonra ilk kez bir motosiklet şampiyonasına ev sahipliği yapan Başkent'te, adrenalin ve doğa tutkunu yarışçılar vadi ve patikalardan oluşan etaplarda kaya, çamur ve dik rampa geçişleri gibi doğal engellerle mücadele etti.

Yarışlar; EnduroGP, E1, E2, E3, EB, EC, Gençler, Veteranlar ve Kadınlar (1 Tur) kategorisinde, ATV branşında ise ATVGP, S1, S2 ve İki Çeker sınıflarında yapıldı. En hızlı sporcuların sıralandığı Enduro GP’de Bayram Uysal, ATV GP’de ise Osman Fırat ilk sırayı elde etti.

Yarışlarda dereceye girenlere kupa ve hediyeleri düzenlenen ödül töreniyle takdim edildi.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONASINI ANKARA’YA GETİRMEK

Balâ’nın Beynam bölgesinde ABB tarafından hazırlanan ve zorlu parkurlardan oluşan pistte sporcuların hem rakipleriyle hem de doğayla olan kıyasıya mücadelesi düzenlenen kupa töreniyle son buldu.

Yarışmanın organizasyonundan sorumlu 312 Motor Sporları Kulübü Başkanı Sinan Çetin, parkurun hazırlanması ve yarışmanın Ankara’ya getirilmesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın büyük desteğini gördüklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bu yarışmayı yapabilmemizde bize büyük destek veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ediyoruz. 10 yıl sonra Başkanımızın desteği ve arkadaşlarımızın emeğiyle Ankara’ya bir Türkiye Şampiyonası getirdik. Burası bir motor sporları merkezi hâline gelecek. Bununla beraber 4 dünya şampiyonasına başvurduk ve birinin onayını aldık. Dünya şampiyonalarını Ankara’ya getirerek, Ankara’yı Başkanımızın destekleri sayesinde bütün Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacağız.”

312 Motor Sporları Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Yeşim Kalaycı ise “Her şey çok keyifliydi. Yarışma çok güzel geçti, hiçbir aksaklık olmadı. Sayın Mansur Yavaş’ın ve Büyükşehir Belediyesinin inanılmaz desteği oldu bizlere. Her zaman yanımızdalardı. Her ihtiyacımızda ellerinden ne geldiyse yaptılar” diye konuştu.    

PROFESYONEL SPORCULARDAN PARKURA TAM NOT

Farklı kentlerden gelerek Ankara’da yarışan EnduroGP ile ATV GP şampiyonları, parkur hakkında düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler:

-Osman Fırat: “Kocaeli’nden geliyorum. Ankara’da böyle bir parkur yoktu. Düzenlendi ve yapıldı. Çok güzel, keyifli ve bir o kadar da heyecanlı bir parkur olmuş. Çok yorucu bir parkur olsa da sınırsız eğlendik.”

-Bayram Uysal: “Antalya’dan geldim. Ankara’da ilk kez yarışıyorum. Parkuru birinci tamamladığım için çok mutluyum. Parkur diğerlerine göre daha zorluydu ama sürüş olarak daha fazla keyif aldım. İnanılmaz bir ortam olmuş, gerçekten büyük emek harcanmış. Türkiye’de bu spora bu şekilde destek olunması çok güzel…” 

Son Güncelleme: 26.09.2022 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15