Makam aracını sattı, sokak hayvanlarına barınak yaptı

Ovacık Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül, makam aracını satarak sokak hayvanları için barınaklar yaptı. Sarıgül, "Bizlerin hayvanlarla bir arada yaşamayı öğrenmemiz lazım. Çünkü onların yaşam alanlarını bizler işgal ediyoruz” dedi.

10 Ocak 2021 Pazar 17:24
Makam aracını sattı, sokak hayvanlarına barınak yaptı

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde soğuktan etkilenen sokak hayvanları için adım atıldı. Ovacıklı 24 yaşındaki Işık Berfin ile 23 yaşındaki Umut Can Yarar Başkan Sarıgül'e ulaşarak, sokak hayvanları için barınak yapılmasını istediler. Sarıgül de proje için makam aracı ile Belediye'nin 3 aracını sattı. Araçların satışından elde edilen 170 bin lirayla sokak hayvanlarının barınak, mama gibi ihtiyaçlarını karşılandı.

Hava koşulları ve pandemi nedeniyle hayvanların barınma ve yiyecek sorunu yaşadığını belirten Sarıgül projeyi şöyle anlattı:

“Umut ve Berfin bizim için önemli bir referans oldu. Bu hayvanları nasıl kurtarabiliriz. Soğuktan nasıl koruyabiliriz diye düşünürken 3 makam aracımızı satarak 170 bin lirayla sokak hayvanları için yaşam alanı yarattık. Umut ve Berfin önerisiyle bundan sonra Ovacık’ın uzun ve soğuk kış günlerinde bu hayvanların bakımı üstleneceğiz. Bu sürecin peşini bırakmayacağız, devam edeceğiz. Bu iş çocuklarımıza güzel örnek oluyor. Çocuklar da köpekleri sevmeye başlıyor. Kimi insanlar bu duruma tepki gösteriyor olsa da bizlerin hayavanlarla bir arada yaşamayı öğrenmemiz lazım. Çünkü onların yaşam alanlarını bizler işgal ediyoruz.”

"KÖY KÖY DOLAŞARAK SIRTIMDA HAYVANLARA MAMA TAŞIDIM" 

Proje fikrini ortaya atan Işık Berfin 5 yaşından itibaren Amerika’da yaşadığını, pandemi nedeniyle 6 aydır Ovacık’ta kaldığını ifade ederek, “Sokak hayvanlarının zor koşullarını gözlemledim. Kendi öğrenci bursumla tam 15 kilo hayvan maması aldım. Bu mamaları köy köy sırtımda taşıyarak, hayvanlara dağıtmaya başladım. Daha fazlasını yapmamız gerektiğini düşündük bu doğrultuda Kaymakam ve Belediye Başkanı’yla görüşme yaptık. Sonra bu barınakları yaptık. Instagram üzerinden diğer Ovacıklı gençlerle de haberleşip yardımlara devam ettik” dedi.

INSTAGRAM ÜZERİNDEN KORU SEV PROJESİ

Umut Can Yarar ise, “Berfin’le birlikte Instagram üzerinden ‘koru sev’ projesi başlattık. Köylere giderek oradaki insanlardan da yardım topladık. Buradaki köpekler onlara yardım ettiğimizin farkında ve bizleri çok seviyor. Bu da bizi mutlu ediyor” dedi.

Son Güncelleme: 10.01.2021 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15