NASA, Mars yüzeyinde potansiyel bir su kaynağı tespit etti

NASA'nın Curiosity keşif aracı, Mars'ta yeni bir su kaynağı keşfetmiş olabilir. Kızıl Gezegen'in yüzeyinde bulunan hale benzeri toprak parçalarının Opal yatakları olabileceği belirtiliyor.

10 Ocak 2023 Salı 12:16
NASA, Mars yüzeyinde potansiyel bir su kaynağı tespit etti

Günümüzde NASA, Mars'ın yüzeyini keşfetmek ve ilk insanlı görevler için araştırmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda NASA'nın Curiosity keşif aracı tarafından çekilen fotoğrafları inceleyen bilim insanları, Kızıl Gezegen'de olası bir su kaynağı bulmuş olabilir.

Donanım Haber'de yer alan detaylara göre yeni çalışmada, Mars yüzeyinde yer alan hale benzeri toprak parçaların Opal yatakları olabileceği belirtiliyor. 

NASA, Mars'taki buluşu 'su' kaynağına yormak istiyor

Raporlara göre bilim insanları, Mars'ta keşfedilen bu halelerin opal yatakları olabileceğine inanıyor. Zira su, opal yataklarının gelişiminde birincil bir bileşen olduğundan, Mars'ın tahmin edilenden çok daha yakın zamanda su barındırdığına kanıt olabilir.

NASA, Mars yüzeyinde bulunan birikintilerden alınan örnekler ile kapsamlı bir inceleme yapmayı planlıyor. 

Ayrıca opal yatakları olduğu düşünülen bu tortular, ilk olarak 2008 yılında NASA'nın Mars Keşif Yörünge Aracı tarafından keşfedildi. Ancak bu büyük ve soluk toprak birikintilerin silika olduğuna inanılıyordu. Şimdi ise, astronotlar için bir su kaynağına işaret ediyor. Böylece yeni keşfin, Mars'ın kolonizasyonu için de büyük bir önem taşıdığını söyleyebiliriz.

Son Güncelleme: 10.01.2023 12:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15