İngiltere'den Doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs'a destek

Londra'nın Doğu Akdeniz'deki gerilimde Güney Kıbrıs'ın tutumuna desteklediğini belirten Britanya Başbakanı Boris Johnson, bölgedeki gerilimin azaltılması için Kıbrıs'a yardım teklif ettiğini söyledi.

28 Ekim 2020 Çarşamba 15:00
İngiltere'den Doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs'a destek

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre, Britanya Başbakanı Boris Johnson, dün Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Britanya'dan yapılan görüşmeye ilişkin açıklamada "Anastasiadis ile görüşen Başbakan Johnson, Britanya ile Güney Kıbrıs arasında sağlam bağlar bulunduğunu teyit etti. Taraflar, Doğu Akdeniz'deki gerilim ve Libya kriziyle ilgili genel kaygılarını istişare etti. Başbakan, Doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs'ın tutumunu desteklediklerini söyledi ve gerilimin azaltılması konusunda yardım sunma önerisinde bulundu" ifadeleri kullanıldı.

​Johnson, Anastasiadis'e bölgedeki gerilimin sonlandırılması için müzakerelere yeniden başlama çağrısı yaptı. Anastasiadis de, Twitter'dan yaptığı açıklamada Johnson'la yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Anastasiadis, görüşmede Doğu Akdeniz'deki endişe verici durumu, Türkiye'nin Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesi ve Maraş'taki yasadışı eylemlerini ve Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin yeniden başlatılması konusunu ele aldıklarını belirtti.

Son Güncelleme: 28.10.2020 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15