Venezuelalılar, ABD'nin yakalanması için vereceği ödülü 50 milyon dolara çıkarttığı Maduro'ya destek amacıyla sokaklara çıktı

 ABD Dışişleri Bakanlığının, Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro’nun yakalanmasına yönelik ödül miktarını 25 milyon dolardan 50 milyon dolara yükselttiğini açıklamasının ardından başkent Caracas’ta binlerce kişi ABD hükümetine tepki için sokağa çıktı.

12 Ağustos 2025 Salı 13:31
Venezuelalılar, ABD'nin yakalanması için vereceği ödülü 50 milyon dolara çıkarttığı Maduro'ya destek amacıyla sokaklara çıktı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Maduro’nun yakalanmasına ilişkin ödül miktarını güncellediğini duyurdu. Daha önce 25 milyon dolar olan ödül, yakalanması veya mahkum edilmesiyle ilgili bilgi sağlayanlar için 50 milyon dolara yükseltildi.

Bunun üzerine Venezuela’nın başkenti Caracas’ta binlerce kişi, ABD hükümetine tepki için sokağa çıktı. Göstericiler, Maduro’ya destek veren pankart ve Venezuela bayrakları ile yürüyüş yaptı.

Venezuela basınında yer alan haberlere göre Maduro yönetimi ve destekçileri, ABD’nin bu adımını siyasi müdahale ve egemenliğe yönelik bir saldırı olarak değerlendiriyor.

ABD, Maduro’nun kazandığı 2024 seçimlerini tanımadığını ve meşru devlet başkanı olarak kabul etmediğini yineledi. 

ABD yönetimi yönetimi "Maduro’yu dünyanın en büyük uyuşturucu kaçakçılarından biri olarak suçlamış ve ABD’ye fentanil karışımlı kokain sevkiyatını kolaylaştırmak için kartellerle iş birliği yaptığını" iddia etmişti.

Son Güncelleme: 12.08.2025 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.