Dolar 30 liraya yaklaşıyor

Dolar kurunda günlük sınırlı yükselişler devam ederken kur bu sabah 29,90 seviyesini gördü. Bu hafta gözler, Moody's tarafından açıklanması beklenen kredi güncellemesinde ve TCMB'nin ABD'de düzenleyeceği yatırımcı gününde olacak.

08 Ocak 2024 Pazartesi 09:56
Dolar 30 liraya yaklaşıyor

Dolar/TL günlük sınırlı yükselişini sürdürerek 29,90 tarihi zirvesinde güne başlarken, bu hafta Hazine ihaleleri, yoğun veri gündemi, Moody's olası kredi notu güncellemesi ve Merkez Bankası'nın (TCMB) New York'ta gerçekleştireceği yatırımcı günü öne çıkacak.

Hazine bugün 15 ay vadeli kuponsuz devlet tahvilinin ilk ihracı ile yabancıların ilgi gösterdiği 10 yıl vadeli gösterge tahvilin yeniden ihracını gerçekleştirecek. Hazine bugün ayrıca aralık ayı nakit dengesi verilerini de açıklayacak.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Gazze'deki çatışmaları görüşmek üzere gerçekleştirdiği bölge turunun ilk gününde Türkiye'yi ziyaret etti. Blinken haftasonu yaptığı ziyaret ardından ABD'nin, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini yakında onaylayacağını düşündüğünü söyledi. 

TL, eylül başından bu yana devam eden günlük sınırlı değer kayıplarını sürdürdü. Değer kaybı, aralık ayının ilk yarısında görülen tempoya kıyasla biraz hızlandı.

Dolar/TL bu sabah 08.40'ta 29,8950 seviyesindeydi. Geçen yılın tamamını yüzde 36,6, aralık ayını yüzde 2,2 kayıpla kapatan TL, yıl başından bu yana ise yüzde 1,1 değer yitirdi.

Son Güncelleme: 08.01.2024 09:57
Anahtar Kelimeler:
Dolar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.