TÜİK: Yılın ikinci çeyreğinde yapı ruhsat verilen yüz ölçümü yıllık yüzde 25,6 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; yılın ikinci çeyreğinde yapı ruhsat verilen bina sayısı yüzde 5,7, daire sayısı yüzde 31,3 ve yüz ölçümü yıllık yüzde 25,6 arttı.

18 Ağustos 2023 Cuma 11:40
TÜİK: Yılın ikinci çeyreğinde yapı ruhsat verilen yüz ölçümü yıllık yüzde 25,6 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; yılın ikinci çeyreğinde yapı ruhsat verilen bina sayısı yüzde 5,7, daire sayısı yüzde 31,3 ve yüz ölçümü yıllık yüzde 25,6 arttı.

TÜİK, yılın ikinci çeyreğine ilişkin yapı izin istatistiklerini bugün yayınladı. Buna göre, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina ayısı yüzde 5,7, daire sayısı yüzde 31,3 ve yüz ölçümü yüzde 25,6 arttı.

TOPLAM YÜZ ÖLÇÜMÜN YÜZDE 51,9’U KONUT ALANI OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüz ölçümü 38,6 milyon metrekare iken bunun 20 milyon metrekaresi konut, 10,1 milyon metrekaresi konut dışı ve 8,4 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.

EN YÜKSEK YÜZ ÖLÇÜM PAYI YÜZDE 66,4 İLE İKİ VE DAHA FAZLA DAİRELİ BİNALARIN OLDU

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların kullanma amacına göre en yüksek yüz ölçüm payına 25,6 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 3,9 milyon metrekare ile sanayi binaları ve depolar izledi.

YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ VERİLEN YAPILARIN YÜZ ÖLÇÜMÜ YÜZDE 28,6 AZALDI

Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, belediyeler tarafından yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların bina sayısı yüzde 22,1, daire sayısı yüzde 28,5 ve yüz ölçümü yüzde 28,6 azaldı.

TOPLAM YÜZ ÖLÇÜMÜN YÜZDE 58,4’Ü KONUT ALANI OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Belediyeler tarafından yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların toplam yüz ölçümü 21,1 milyon metrekare iken bunun 12,3 milyon metrekaresi konut, 4,4 milyon metrekaresi konut dışı ve 4,4 milyon metrekaresi de ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti.

EN YÜKSEK YÜZ ÖLÇÜM PAYI YÜZDE 74 İLE İKİ VE DAHA FAZLA DAİRELİ BİNALARIN OLDU

Belediyeler tarafından yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların kullanma amacına göre en yüksek yüz ölçüm payına 15,6 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 1,4 milyon metrekare ile bir daireli binalar izledi.

Son Güncelleme: 18.08.2023 11:41
Anahtar Kelimeler:
TÜİK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.