Alban: Yerel Basın Acilen Desteklenmeli, Demokrasinin Olmazsa Olmazı Yerel Basın Bitecek

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, döviz kurundaki artış nedeniyle kağıt fiyatlarına yapılan zamlardan yerel basının etkilendiğini belirtirken, “Yerel basına acilen destekleme yapılmalıdır. Aksi halde maliyetlerin artması sonucu Anadolu’nun birçok köşesinde halkın haber ve bilgi alma ihtiyacını karşılayan, demokrasinin olmazsa olmazları arasında yer alan yerel basın bitecektir” dedi.

01 Aralık 2021 Çarşamba 15:15
Alban: Yerel Basın Acilen Desteklenmeli, Demokrasinin Olmazsa Olmazı Yerel Basın Bitecek

Türk lirasının, yabancı ülke para birimleri karşısında değer kaybı sürüyor. CHP Milletvekili Mürsel Alban, yerel basının da döviz kurundaki dalgalanmalardan etkilendiğini anımsattı. Yerel basına destek çağrısı yapan Alban, yazılı açıklamasında, çok sayıda yerel basın kuruluşunun kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Alban, “Yerel basına acilen destekleme yapılmalıdır. Aksi halde maliyetlerin artması sonucu Anadolu’nun birçok köşesinde halkın haber ve bilgi alma ihtiyacını karşılayan, demokrasinin olmazsa olmazları arasında yer alan yerel basın bitecektir” dedi.

RESMİ İLAN FİYATLARI ARTIRILSIN

Yerel basın kuruluşlarının bankalara olan borçlarının ertelenmesini isteyen Alban, ayrıca çalışan personelin sigorta primlerinin yarı yarıya azaltılması konusunda çağrı yaparken, sütun santim fiyatlarının iki kat arttırılması istedi. Alban, “Bir top kağıt 15 gün içinde yüzde 100 zamlandı. Bunun kalıbı, boyası, kimyasal maddeleri vesaire fiyatlar uçtu gitti. Bu ağır şartlarda gazete çıkarmak yerel basın için imkânsız hale geldi” dedi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15