İçişleri Bakanlığı'ndan Toplu Ulaşım Genelgesi

İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınladı ve tüm toplu taşıma araçlarında, araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50 düşürüleceğini bildirdi. Bu kapsamda çalışma yürüten İETT Genel Müdürlüğü, araçlara yolcuları bilgilendirici afişler asacak, boş bırakılması gereken koltuklara bilgilendirici çıkartmalar yapıştırılacak. Araç içi anonslarla da düzenleme halka duyurulmaya başlanacak. İETT ayrıca Metrobüs hattındaki araçların ön kapılarını biniş ve inişlere kapattı. Sürücü ve yolcuların güvenli mesafede yolculuk yapmaları amacıyla başlatılan uygulamada, araç içinde şoförün arkasındaki ilk sıra koltuklar da kapatıldı.

25 Mart 2020 Çarşamba 14:44
İçişleri Bakanlığı'ndan Toplu Ulaşım Genelgesi

Koronavirüs salgınıyla halkın topluca bulunduğu alanlara yönelik bir dizi yeni düzenleme yapıldı. İçişleri Bakanlığı, tüm toplu taşıma ve şehirler arası ulaşım araçlarına yönelik yeni bir genelge yayınlayarak yolcu sayısının yarı yarıya düşürülmesini istedi. Bu kapsamda çalışmalara başlayan İETT, araç içlerinde vatandaşları bilgilendirme amacıyla afişler ve boş bırakılması gereken koltuklara uyarıcı yazılar asmaya başladı. Şehir içi hatlarında da güvenli mesafeyi aşacak bir yoğunluk yaşanmaması için bazı hatlarda sefer artırımına yönelik çalışmalar başlatıldı.

Metrobüs hattında ise, şoförlerin salgına karşı korunması kapsamında araçların ön kapıları biniş ve inişlere kapatıldı. Şoför ve yolcular arasında güvenli mesafe oluşturulması amacıyla ilk sıra koltuklar da iptal edilerek bir bar vasıtasıyla şoför kabini ile yolcu bölmesi birbirinden ayrıldı.

Metrobüs harici diğer otobüslerde ise şoför ve yolcu temasını engellemek amacıyla şoför kabini üretim işlemi devam ediyor. Kısa sürede İETT’ye bağlı tüm otobüslere şoför koruma kabini montajı tamamlanacak.

Son Güncelleme: 25.03.2020 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15