İsmail Saymaz: AK Partili vekilin ağabeyi ve akrabaları Şenyaşar’ları öldürmekten yargılanacak

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, 2018 yılında Şenyaşar ailesine yönelik düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 4 yıl aranın ardından dava açılabildiğini yazdı.

04 Kasım 2022 Cuma 11:09
İsmail Saymaz: AK Partili vekilin ağabeyi ve akrabaları Şenyaşar’ları öldürmekten yargılanacak

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, 2018 yılında Şenyaşar ailesine yönelik düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 4 yıl aranın ardından dava açılabildiğini yazdı.

Saymaz, Suruç iddianamesinde yer alan detayları aktardığı yazısında, “AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ailesi aşireti, kendisini devletin üzerinde görüyor olmalı ki silahlarıyla hastane basıyor, yakaladığı yaralıları acımasızca öldürebiliyor, ambulanslara saldırıyor ve suçlular yakalanmasın diye güvenlik kamerası server’larını çalabiliyor. Bütün bu suçlar işlenirken… Bakan orada! Milletvekili orada! Vali orada! Emniyet müdürü orada! Bu vahşeti önlemesi gerekenler görevlerini yerine getirmediği gibi, aşiretin ilkel intikam hukukunu uygulamasına göz yumuyorlar. Devleti Şanlıurfa ve Suruç’ta temsil edenlerden hiçbiri bir şüphelinin adını dahi vermiyor. Ya korkuyor ya da korkuyorlar! Bugün bile AK Parti, Suruç’ta koca devletin, bir aşiretin elinde oyuncağa dönmesini seyrederken; Emine Şenyaşar ise Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti’de 605. günü geride bırakıyor” görüşünü ifade etti.

Müşahade odasının tavanında 31 delik, yerde 30 kovan

Saymaz, iddianamedeki şu detayları aktardı:

“Adil Şenyaşar’ın vücudundan 17 kurşun çıktı. Üçü hastaneye gelmeden önceki kavgadan kaynaklıydı. 14’ü ise hastanede isabet etti. Adil’i öldüren iki mermi Yıldız’ın ağabeyi Enver Yıldız’a ait ‘Ruger’ marka tabancadan ateşlendi. Diğer kurşunlar Baretta’dan çıktı. Celal’i öldüren kurşunlar da bu silahtan ateşlendi. En az iki silah kullanıldı. Adil’in elinde barut izine rastlandı. Esvet, Celal, Mehmet ve Ferit’te ise atış izi yok. Esvet’te yedi bıçak yarası saptandı. En az iki bıçakla yaralandı. Bıçak yaraları öldürücü değildi. Oksijen tüpü, serum askısı ve sert cisimler öldürdü. Vücudundan bir de metal cisim çıktı.

Bayan müşahade odasında Mehmet ve Ferit yaralı, Adil ise ölü bulundu. Zeminde 27 adet uzun namlulu mermi kovanı, 10 adet dokuz milimetrelik mermi kovanı, iki adet 7.65 mermi kovanı, bir adet dokuz milimetrelik fişek, bir adet nüve, bir adet deforme mermi çekirdeği elde edildi. Asma tavanda 31 mermi giriş çıkış deliği oluştu. Su boruları delik deşikti. Duvara dokuz mermi isabet etti. Mermilerden biri izole odasına, dördü bay müşahade odasına geçti. İkisi duvara saplandı.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Son Güncelleme: 04.11.2022 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15