THY, İstanbul Havalimanı uçuşlarını saat 04.00'e kadar durdurdu

Türk Hava Yolları (THY), kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı uçuşlarını saat 04.00'e kadar durdurdu. Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında ise yarın 15 oranında azaltma yapılacağı bildirildi.

24 Ocak 2022 Pazartesi 18:34
THY, İstanbul Havalimanı uçuşlarını saat 04.00'e kadar durdurdu

Türk Hava Yolları (THY), kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı uçuşlarını saat 04.00'e kadar durdurdu. Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında ise yarın 15 oranında azaltma yapılacağı bildirildi. 

İstanbul'da olumsuz hava koşulları hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Özellikle, yapım aşamasında yer tercihinin yanlış olduğu, kentte olumsuz hava koşullarının en çok etkilediği bölge olduğu belirtilen İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar yapılamaz hale geldi. Önce, havalimanında uçuşlara bir saat ara verildiği bildirildi, ardından THY bir açıklama yaparak, bu koşullarda uçuş yapılamayacağından gece 04.00'de kadar İstanbul Hava Limanı'ndan tüm uçuşlarını durduğunu duyurdu. 

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Olumsuz hava koşullarının İstanbul’da etkisini bir süre daha göstermesi bekleniyor. THY olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04:00’a kadar durdurma kararı aldık" dedi.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA UÇUŞLAR YÜZDE 15 AZALTILDI

Öte yandan, Sabiha Gökçen Havalimanı Meydan İşletmesi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ, Meteorolojik Acil Durum Komitesi toplantısının ardından açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yurt genelinde ve Sabiha Gökçen Havalimanında beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında, 25.01.2022 tarihinde yüzde 15 oranında azaltma yapılacaktır. Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir" denildi.

Son Güncelleme: 24.01.2022 18:46
Anahtar Kelimeler:
Türk Hava YollarıTHY
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15