CHP'den "Validebağ Yanlışından Geri Dönün" Çağrısı!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Validebağ ile ilgili yayınladığı yazılı açıklamada, "Aynı zamanda bir 'hukukçu' olan Sn. Üsküdar Belediye Başkanını 'halka ve yargı kararlarına rağmen' sürdürülen bu yanlıştan geri dönmeye çağırıyoruz" dedi.

21 Eylül 2021 Salı 12:17
CHP'den "Validebağ Yanlışından Geri Dönün" Çağrısı!

Ali Öztunç tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

DEVLET GÜN IŞIĞINDA YÖNETİLİR

Yasa tanımayan AKPli belediyeler, güneşin doğmasını dahi beklemeden Validebağ'a saldırmıştır.

Devletin tüm iş ve eylemleri günışığında olur. Yani şeffaf olur, hukuka uygun olur. AKP ise, halka ve yargı kararlarına rağmen; yangından mal kaçırır gibi gece karanlığında yeşili, kentsel müşterek alanları katlediyor. Kentsel müşterek alanlar  kentlinin ortak kararlarıyla yönetilmelidir. Yargı kararlarını tanımayan AKP halkın iradesini de gasp etmektedir.

Daha bir ay önce binlerce hektar ormanımız yangınlarda yok oldu. Ormanlar tahribatları nedeniyle, kentlerimiz sel suları altında kaldı. Gözünü rant hırsı bürüyen AKP iktidarı, hızla ormanlarımızı, doğal alanlarımızı yok ediyor. Doğanın sonunu getiren AKP aslında kendi sonunu da getiriyor. 

Kentin ortasındaki doğal sit alanını katleden AKP millet bahçesi gibi yapay ve beton projeler ile iklim kriziyle mücadele edeceğiz diyor.  AKP’nin çevre politikası, “Betonu sev, doları öp” politikasıdır.

Doğal yeşil alanlar kentin ve kenttekilerin nefes alanlarıdır. Validebağ saldırısı İstanbul ve İstanbulluların nefesini kesmektir.

Üsküdar Belediyesini ve aynı zamanda bir “hukukçu” olan Sn. Üsküdar Belediye Başkanını “halka ve yargı kararlarına rağmen” sürdürülen bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz.

NE OLMUŞTU?

AKP'li Üsküdar Belediyesi 1. derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu'na iş makineleri girdi. Sabahın erken saatlerinde koruya gelen belediye çalışanları, bölgeye moloz ve kum döktü.

Mahalle halkının direnişi ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrasında başlanamayan projeye, bu saat erken saatlerde kepçe ve kamyonlarla baskın düzenlendi.

Baskını duyuran Validebağ Gönüllüleri, direniş başlatarak herkesi koruyu korumak için bölgeye çağırdı. Belediye çalışanlarına engel olmak isteyen yurttaşlar, polisler tarafından darbedildi.

Validebağ Gönüllüleri adlı Twitter hesabından kumun döküldüğü ve yurttaşların duruma engel olmaya çalıştığı anların görüntüsü paylaşıldı. "Validebağ'da şafak operasyonu" denerek yapılan paylaşımda, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e tepki gösterildi.

Son Güncelleme: 21.09.2021 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15