CHP'li Sümer: "Esnaf Kaderine Terk Edildi"

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Dükkânlar kapanıyor diyorlar, kapanan filan yok” açıklamasına ilişkin Ticaret Bakanlığı’na kapanan dükkan sayısını sordu.

19 Şubat 2021 Cuma 12:47
CHP'li Sümer: "Esnaf Kaderine Terk Edildi"

Bakanlığın açıkladığı rakamlara göre salgın nedeniyle Türkiye genelinde 80 bin 704 esnaf kepenk kapattı.

Orhan Sümer, “Bırakın kirayı ödemeyi esnaf siftah dahi yapamadığı için ekmek teknesini sayıyor” dedi.

ESNAF KADERİNE TERK EDİLDİ
Orhan Sümer, “Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle satışlarda rekor düşüşlerin yaşanmasıyla birlikte esnaf ve şirketler Türkiye genelinde işyerlerini kapatmaya başladı. Kimileri böyle bir şey yok dese de biz bu durumu Ticaret Bakanlığı’na soru önergesiyle sorduk. Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre, Türkiye’de 2020 yılında 80 bin 704 esnaf kepenk kapattı. Diğer yandan Adana’da ise 1.897 esnaf kepenk indirdi. Göz göre göre esnafın ölmesine seyirci kalmamak gerekir” dedi.

80 BİN ESNAF - 30 BİN ŞİRKET İFLAS ETTİ
Orhan Sümer, Türkiye genelinde 80 bin 704 esnaf la birlikte 30 bin 931 şirket kapandı, bu rakam Adana’da ise 456 şirket olarak kayıtlara geçmiş durumda. Bu durumdan etkilenen, devletin çare olmasını bekleyen milyonlarca kişi var. Ne yazık ki iktidar bu duruma çözüm üretmek yerine milleti riske atarak parti kongrelerine devam ediyor. Ayıptır, yazıktır” dedi.

KONGRELERDE ŞOV AMAÇLI VATANDAŞI RİSKE ATANLAR ESNAFI DUYMUYOR
Orhan Sümer “Siyasi parti kongrelerinde şov amaçlı milleti riske atana kadar, esnafın çığlını duymak lazım, vatandaşın gerçek derdinin ekonomi olduğunu bilmek ve çözüm üretmek gerekiyor. Ekonominin görmezden gelinen orta direği esnaflar yok olursa ülkenin ekonomisi bir daha düzelmeyecek hale gelir. İşte Adana’nın en meşhur bulvarına gidin bakın dükkanların büyük çoğunluğu ya kiralık ya satılık. Vatandaş ekmek parası derdindeyken, yasakları hiçe sayıp şov yapmak devlet geleneğine yakışmıyor.” Dedi.

Son Güncelleme: 19.02.2021 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15