Dr. Mustafa Adıgüzel: "Çekimser milliyetçilik olur mu?”

Andımızı Mecliste ben konuştum, ben savundum, AKP ve HDP hayırda birleşti. MHP çekimser kaldı.

05 Ocak 2024 Cuma 13:20
Dr. Mustafa Adıgüzel: "Çekimser milliyetçilik olur mu?”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel dün akşam çıktığı ulusal bir kanalda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TBMM ortak bildirisi konusunda gelen eleştiriye “İktidarın arkasına hizalanmak, yaptıklarını onaylamak zorunda değiliz. 28 bildiriye imza attık değişen bir şey yok. O nedenle kendi bildirimizi daha da sert olarak yayınladık. 1950’den beri iktidar değiliz. Ancak yıllardır iktidar olmasak da Cumhuriyeti koruma ve kollama görevini ifa ediyoruz. Cumhuriyet’ten bir kıymık bile koparamamışlarsa bunu CHP’ye borçluyuz. Kimse bizi milliyetçilik üzerinden sorgulama hadsizliğine kalkmasın, kendisine baksın.”

Adıgüzel’in söylediklerinden satır başları şu şekilde:

“Mecliste CHP Grubu adına andımızı ben savundum. Parti adına kürsüde ben konuştum. O gün Cumhuriyet Halk partisi ve İyi Parti andımıza evet dedik. AK Parti ve HDP ortaklaşarak hayır dedi, Milliyetçi Hareket Partisi çekimser kaldı. Soruyorum milliyetçilikte çekimserlik olur mu? Çekimser milliyetçilik olur mu?”

Mecliste yurtdışı asker tezkeresinin sorulması üzerine, şunları ekledi:

“Bu tezkereye hayır dememizin nedeni ülkemize yabancı asker girişine izin verdiği içindir. Daha önce bu ibare çıkarıldığında evet demiştik ama bunu ısrarla çıkarmadılar.

Biz bu ülkeyi yabancı askerlerden temizleyen parti olarak, yabancı asker postalıyla çiğnenmesine karşı çıktık.

Az önce Ömer Çelik demiş ki ‘Anayasa’ya ve laikliğe sahip çıkıyoruz. Bu konuda tartışma yok.’ Sayın Çelik bunu bana değil meclisteki milletvekillerinize söyleyin. AKP milletvekilleri Hüdapar Genel Başkanı meclis kürsüsünden Cumhuriyet’e ve ilk 4 maddeye meydan okurken tek kelime etmediler. Ben oradaydım. Aynı kürsüde Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez yere düşmüş can çekişirken hala avazı çıktığı kadar bağıran AKP milletvekilleri, Cumhuriyet’e meydan okuyan Hüdapar Genel Başkanı’na çıt çıkarmadılar. Ben oradaydım Ömer Çelik, sen bu yüzden bunu kendi milletvekillerine söyle.

Aynı kişi “PKK terör örgütü değildir” dedi. Mehmet Metiner ne çabuk unutuyorsun sen HDP’nin üyesiydin, Genel Başkan Yardımcılığını yaptın. Hem o partinin Genel Başkan Yardımcılığını yapacaksınız hem de Cumhuriyet Halk partisi görüştü diye eleştireceksiniz. HDP seçmeninden oy istemek herkese mubah bir tek CHP'ye haram.”

“2019 seçimlerinde İstanbul Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım diyor ki ‘Kürt oylarına talibim’. Ankara adayı Mehmet Özhaseki diyor ki ‘HDP oylarına talibim’. Hatta Sayın Bahçeli o dönem ‘HDP niçin Öcalan'ı dinlemiyor’ diye sitem etti. Öcalan'dan mektup alıp, televizyona kardeşini çıkarıp Kürt seçmenden oy alabilmek için her türlü yolu denediniz.

Mehmet Metiner sen dahi, geçtiğimiz Mayıs ayında 2. turda HDP seçmeni Erdoğan'a öyle bir oy versin ki yeni bir sürecin başlamasına vesile olsun demedin mi? ‘Herkes Kürt seçmenden oy isteyebilir ama Cumhuriyet Halk Partisi isteyemez.’ Bu ikiyüzlülüktür.

Mehmet Metiner İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya güzelleme yapıyorsun ‘bölgede de çok güzel valilik yaptı’ diye. Çadır mahkemeleri kurulduğunda bölgede kendisi vali miydi değil miydi? O teröristler davullarla zurnalarla karşılanırken oranın valisi kimdi?”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.