Erdoğan: Burada bir terör kokusu var. Şu an itibarıyla ilk tespitler, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamadan "bombalı saldırı" olarak bahsetti. Erdoğan, “Bize son olarak İstanbul Valimizden intikal eden rakam, 4’ü olay yeri 2’si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu. Yaralı sayımız ise yine Vali’mizden son ulaşan bilgi olarak söylüyorum, 53” dedi. Erdoğan, “Vali’min bize aktardığı ilk bilgi; burada bir terör kokusu var. Şu an itibarıyla ilk tespitler, oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında” diye konuştu.

13 Kasım 2022 Pazar 20:19
Erdoğan: Burada bir terör kokusu var. Şu an itibarıyla ilk tespitler, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamadan "bombalı saldırı" olarak bahsetti. Erdoğan, “Bize son olarak İstanbul Valimizden intikal eden rakam, 4’ü olay yeri 2’si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu. Yaralı sayımız ise yine Vali’mizden son ulaşan bilgi olarak söylüyorum, 53” dedi. Erdoğan, “Vali’min bize aktardığı ilk bilgi; burada bir terör kokusu var. Şu an itibarıyla ilk tespitler, oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'ya hareketi öncesinde bu akşam İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 53 kişinin yaralandığını açıkladı. Erdoğan, şunları söyledi:

“İSTİKLAL CADDESİ’NDE MEYDANA GELEN BOMBALI SALDIRIDA VEFAT EDEN KARDEŞLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET, YARALILARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM”

"Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları, dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır. Bugün saat 16:20'de, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hain saldırının hemen akabinde, olay mahaline emniyet ve sağlık birimlerimiz sevk edilmiş, yaralılarımızın süratle çevredeki hastanelere intikali sağlanmıştır. Devletimizin ilgili birimleri, bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları, dün olduğu gibi bugün de yarın da hedefine ulaşamayacaktır.

Milletimiz, İstiklal Caddesi'ndeki olayın önündeki ve arkasındaki tüm unsurlarıyla ortaya çıkarılarak faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar. Bize son olarak İstanbul Valimizden intikal eden rakam; 4’ü olay yeri 2’si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu. Yaralı sayımız ise yine Vali’mizden son ulaşan bilgi olarak söylüyorum, 53.

Tabii bunun dışında, böyle çizikti, şuydu, buydu vesaire gibi farklı gelebilir ama bu rakam, benim Vali’mizden bizzat aldığım rakamdır. Bunlar üzerinde de hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmıştır, yapılıyor. Kısa zamanda bu vatandaşlarımız da taburcu edilecektir.”

"BURADA BİR TERÖR KOKUSU VAR. İLK TESPİTLER, BİR KADININ BU İŞTE ROL OYNADIĞI NOKTASINDA"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Beyoğlu'ndaki patlamanın terör bağlantısına ilişkin bir soru üzerine şöyle konuştu:

“İlk incelemelerde kesin olarak ‘bu terördür’ dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, Vali’min bize aktardığı ilk bilgi; burada bir terör kokusu var. Şu an itibarıyla ilk tespitler, oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında. Gerek İstanbul Emniyet Müdürü’müz gerek Vali’miz gerek kamera incelemeleri devam ediyor. Bunların sonunda nihai kararı inşallah vereceğiz.”

Son Güncelleme: 13.11.2022 20:20
Anahtar Kelimeler:
Recep Tayyip Erdoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15