Erdoğan’ın koronavirüse yakalanmasıyla ilgili sosyal medya paylaşımlarına soruşturma

Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın koronavirüs testinin pozitif çıktığının duyurulmasının ardından yapılan bazı sosyal medya paylaşımları hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

06 Şubat 2022 Pazar 10:09
Erdoğan’ın koronavirüse yakalanmasıyla ilgili sosyal medya paylaşımlarına soruşturma

Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın koronavirüs testinin pozitif çıktığının duyurulmasının ardından yapılan bazı sosyal medya paylaşımları hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara ve İstanbul Cumhuriyet başsavcılıkları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından sosyal medyadan yapılan bazı paylaşımlarla ilgili “Cumhurbaşkanına hakaret, dini değerleri aşağılama” suçlarından soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

“5 Şubat 2022 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından kendisi ve eşinin Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu yönünde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımını ilgi tutarak yapılan bir kısım paylaşımlarda; Cumhurbaşkanına hakaret, dini değerleri aşağılama vs. suç teşkil eden ifadelerle ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımız yetkisinde tespit edilen şüpheliler hakkında re’sen soruşturma başlatılmış olup konuyla ilgili gerekli adli işlemler kolluk birimleriyle birlikte yürütülmektedir.”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında şu bilgi verildi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın rahatsızlığı ile ilgili suç teşkil eden paylaşımlara yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından resen soruşturma başlatılmıştır.”

Son Güncelleme: 06.02.2022 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15