“Ziraat Bankası, Adana’da bir firmaya 321 Milyon lira Kredi Verip Geri Almamıştır"

CHP Adana Milletvekili ve Tbmm Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Kamu Bankası olan Ziraat Bankası’nın 2019 yılı Sayıştay Raporlarına yansıyan batık, riskli kredilerini ve tek bir firmaya verilen 321 Milyon Liralık Batık ve Riskli Krediyi kamuoyu gündemine taşıdı.

07 Ocak 2021 Perşembe 13:12
“Ziraat Bankası, Adana’da bir firmaya 321 Milyon lira Kredi Verip Geri Almamıştır"

Orhan Sümer “Kamu Bankaları Yandaş Şirketlerin Finansörü durumuna getirilmiş'' dedi.

''ZİRAAT BANKASI ADANA’DA BİR FİRMAYA 321 MİLYON LİRA KREDİ VERİP GERİ ALAMAMIŞ''
Orhan Sümer, “Ziraat Bankası ne yazık ki şeffaflıktan uzak yönetim anlayışı içerisindedir. Sayıştay Raportörü dahi tanıtım, reklam ve sponsorluk adı altında kimlere ne kadar ödeme yapıldığının bilginin saklandığını belirtiyor. 


Bununla birlikte inanılmaz rakamlar riskli ve batık kredi durumunda. Kendi memleketim olduğu için örnek vermek istiyorum sadece Adana’da bir firmaya verilen ama tahsil edilemeyen 321 Milyon lira bulunuyor. Kamu Bankalarının getirildiği durum ne yazık ki içler acısı” dedi

''ADANA’DA 321 MİLYON LİRALIK KAYIP''


Orhan Sümer, “ Adanalı vatandaşımız, çiftçimiz, esnafımız bankaya gittiği zaman bin dereden su getirip, kefiller, senetler, ipotekler istenirken tek bir firmaya milyonlarca lira aktarabiliyorlar. Üstelik kredi geri de ödenmiyor. 321 Milyon Liralık yatırım yapılsa Adana’da bu kadar işsiz olmaz, vatandaşlarımız hergün iş aramak zorunda kalmazdı.” dedi.


İŞTE BELGESİ


Orhan Sümer, “Biz Adana’ya yatırım yapın, kaynak ayırın dedikçe duymazdan gelenler, aslında milyonlarca lirayı hiç düşünmeden tek bir şirkete vermişler. O parayla 200 tane fabrika kurulabilir, binlerce vatandaşımız iş sahibi olabilirdi. İktidar bu yönetim anlayışından, sadece kendinden olanı zengin etme alışkanlığından vazgeçmek zorundadır.” dedi.

Son Güncelleme: 07.01.2021 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15