AKP’li başkandan akrabasına büyük kıyak!

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'deki en yüksek oyu alarak belediye başkanı seçilen Altay eşinin kuzenini 4 kez üst düzey pozisyonlara atamış

15 Ağustos 2019 Perşembe 13:08
AKP’li başkandan akrabasına büyük kıyak!

31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediyelerde akraba atama haberlerine bir yenisi daha eklendi. Konya'nın AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın, eşinin kuzeni olan Şükrü Koyuncu'yu tam 4 kez üst düzey görevlere atadığı öğrenildi. Bu görevler arasında özel kalem müdürü, belediye başkan yardımcılığı, spor daire başkanlığı ve genel sekreter yardımcılığı bulunuyor. Belediyenin resmi sitesinde de Koyuncu’nun görevine aktif bir şekilde devam ettiği görülüyor.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’deki büyükşehir belediye başkan adayları arasında en yüksek oyu alarak AKP’den Konya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Uğur İbrahim Altay'ın eşinin kuzeni olan Şükrü Koyuncu’yu belediyeye genel sekreter yardımcısı olarak atadığı öğrenildi. Bu atamanın ilk olmadığı, Şükrü Koyuncu'nun, Uğur İbrahim Altay’ın Selçuklu belediye başkanlığı dönemlerinde de çeşitli görevlere getirildiği ortaya çıktı.

Atamalar zinciri 2009 yılında başladı ve AKP’den Selçuklu Belediye Başkanı seçilen Uğur İbrahim Altay, Şükrü Koyuncu’yu ilk olarak 2011 yılında Selçuklu Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürü olarak atadı. 2014 yerel seçimlerinde yeniden Selçuklu Belediye Başkanı seçilen AKP’li başkan, Şükrü Koyuncu’yu bu kez de Belediye Başkan Yardımcısı olarak atadı.

9 yıl Selçuklu Belediye Başkanlığı görevini yürüten Uğur İbrahim Altay, 2018 genel seçimlerinde dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in milletvekili seçilmesinin ardından Büyükşehir Belediye başkanlığına atandı.

Büyükşehir belediyesine başkan olduktan sonra Koyuncu’yu Büyükşehir belediyesine transfer ederek, Spor Daire Başkanı olarak atayan Altay, 31 Mart yerel seçimlerinde rekor bir oyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bu seçilmesinden sonra da Koyuncu'yu Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirdiği öğrenildi. Belediyenin resmi sitesinde de Koyuncu'nun görevine aktif bir şekilde devam ettiği görülüyor.

Son Güncelleme: 15.08.2019 13:37
Anahtar Kelimeler:
AKPKonyaUğur Ibrahim Altay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15