İmamoğlu: 'Balkanlar'da gönüller yapmaya geldik'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balkanlar’da kurban kesim organizasyonu gerçekleştirdi. Üsküp ile Saraybosna’da 50 büyükbaş ve 300 küçükbaş hayvanın kesildiği organizasyonda, kurban etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. İmamoğlu, kardeş Balkan coğrafyasında gönüller yapmak istediklerini söyledi.

21 Temmuz 2021 Çarşamba 12:54
İmamoğlu: 'Balkanlar'da gönüller yapmaya geldik'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Balkanlar’daki kurban organizasyonu için İBB Meclis üyesi Orhan Çakır, Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık’tan oluşan heyet çalıştı.

Üsküp, Prizren, Manastır, Priştina ve Saraybosna’yı ziyaret eden heyet, Prizren’de Osmanlı Padişahı Sultan 1. Murad türbesini, Manastır’da Atatürk’ün okuduğu Askeri İdadi’yi, Ohrid’de Halveti Hayati Tekkesi ile Zeynel Abidin Paşa Camisi’ni gezdi.

Üsküp Devlet Radyosu’na konuk olan İBB Meclis Üyesi Orhan Çakır, “Başkanımız bizi yolcu ederken, ‘Oradaki tüm dostlarımıza selamlarımızı iletin. Balkanlarda sadece kurban kesip dağıtmaya değil gönüller yapmaya geldiğimizi de ifade edin” dedi. Bu güzel coğrafyaya, eğitim, kültür ve gençlik politikaları anlamında daha çok dokunacağız” ifadelerini kullandı.

Organizasyon kapsamında, Makedonya Üsküp’te 50 büyükbaş, Bosna Hersek Saraybosna’da ise 300 küçükbaş hayvan kurban kesimi yapıldı. Kesilen kurbanlıklar, yine Balkan coğrafyasından temin edildi. Kesilen hayvanların etleri Balkanlar’daki 4 bin ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Organizasyonun Saraybosna ayağında kesilen kurbanların 100 tanesi ise yoksul ve kimsesizlere yemek hizmeti sağlayan bir aşevine bağışlandı.

Balkan coğrafyasında yaşayan soydaşlarımıza ve dindaşlarımıza; İBB’nin ve İstanbulluların, gönül bağını ve iyi dileklerini iletmek adına önem arz eden organizasyonun, önümüzdeki yıllarda Karadağ, Kosova, Bulgaristan, Arnavutluk gibi ülkeleri de kapsayacak şekilde genişletilerek yapılması hedefleniyor.

Son Güncelleme: 21.07.2021 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15