Sanatçılar tepkili: Orkestralar Ankara Arena'da yarın 200 kişilik prova yapacak

Devlet orkestra ve korolarının 200 sanatçının görevlendirilmesiyle, Ankara Arena Spor Salonu'nda yapacakları prova ve kayıt programı yarın başlıyor. Dört gün sürecek program, pandemi nedeniyle sanatçıların ve muhalefetin tepkisini çekti.

11 Nisan 2021 Pazar 19:37
Sanatçılar tepkili: Orkestralar Ankara Arena'da yarın 200 kişilik prova yapacak

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından sanatçılara gönderilen bir mesajda, "TBMM tarafından müdürlüğe verilen görevlendirme gereğince, opera korosu ve Türk Sanat Müziği korosunun yer alacağı yaklaşık 200 kişinin görev alacağı" bildirildi. Prova için gelen sanatçılar HES kodlarını göstererek salona girecekler. Edinilen bilgiye göre provada sadece yaylı çalgı takımı sanatçıları koruyuculuğu yüksek olan N-95 maske ile çalışacak.

Kültür Sanat Sendikası Genel Başkanı Ahmet Özbek, programı eleştirerek "Sendika olarak pandemi döneminde bu tür kalabalık organizasyonların yapılmasını desteklemiyoruz" dedi. 

GENEL MÜDÜR: KONUNUN BİZİMLE İLGİSİ YOK

ANKA Haber Ajansı’nın sanatçıların risk altında olduğu provanın ayrıntılarını sorması üzerine, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, "Konunun bizimle ilgisi yok" yanıtını vermekle yetindi.

HAKVERDİ: PANDEMİDE KAYDIN YAPILMASI NE KADAR ELZEM?

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de 3 gün önce konuyu TBMM’ye taşımıştı. Hakverdi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a şu soruları yöneltmişti:

"Hastalığın bu kadar yaygın olduğu bir ortamda söz konusu kaydın yapılması ne kadar elzemdir? Bakanlığınıza, söz konusu konserin yapılması hususunda herhangi bir kurum ya da kişi tarafından baskı yapılmış mıdır? Özellikle nefesli çalgılar yolu ile provalarda ve kayıtta bulunacak olan tüm sanatçılara ve personele hastalık bulaşması riski bakanlığınız tarafından göz önüne alınmış mıdır?"

Son Güncelleme: 11.04.2021 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15