Seyhan’dan tekerlekli sandalye dağıtımı

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle gerçekleştirilen tekerli sandalye dağıtımı töreninde, temel hedefin “engelli” kavramını ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

03 Aralık 2019 Salı 13:08
Seyhan’dan tekerlekli sandalye dağıtımı

Seyhan Belediyesi, “3 Aralık Dünya engelliler Günü” nedeniyle bedensel engellilere tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdi. Törende konuşan Başkan Akif Kemal Akay,  engelli bireylerin sorunlarının aşılması için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde yapılan Tekerlekli Sandalye dağıtım törenine, Engelli bireyler, Mahalle muhtarları ve Belediye bürokratları katıldı. Engellileri tek tek selamlayan Başkan Akay, daha sonra yaptığı konuşmada 3 Aralık’ın, 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edildiğini anımsattı. Akay “Biz engellilerin yaşam kalitesini artırarak “engelsiz bir yaşam sürmeleri ve toplumun diğer kesimlerinin yararlandığı tüm hizmetleri aynı oranda kullanabilmelerine yönelik hassasiyetimize en yüksek noktada devam ediyoruz” dedi.

“ENGELLİLERİN TÜM İŞ VE İŞLEMLERDE HİZMETE ULAŞMASINI SAĞLIYORUZ”

Her insanın engelli olma ihtimalinin bulunduğunu anımsatan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay şöyle konuştu;

“Biz bu gerçeği bilerek hareket ediyoruz. Belediye olarak, yetki ve sorumluluğumuz dahilindeki tüm iş ve işlemlerde, hayata geçirdiğimiz projelerde, verdiğimiz hizmetlerde, göz önünde bulundurduğumuz ilk kriterlerden biri engelli hemşehrilerimizin bu hizmetlere nasıl ulaşacakları ve bu hizmetlerden nasıl yararlanacakları olmuştur”

“TEMEL HEDEF HER ENGELLİ KAVRAMINI ORTADAN KALDIRMAK”

Engelliler gününde bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Başkan Akay, şunları söyledi;

“Düşüncemiz tümüyle “Engelsiz bir yaşam” oluşturmak.  Çalışmalarımızda birinci önceliğimiz dezavantajlı guruplarla beraber olmak onlar için çalışmaktır. Bunların başında engelliler hep ilk sırayı oluşturdu. Aslında topyekun kent içinde engelli kavramını ortadan kaldırmak gerekiyor. Ancak bu zaman istiyor. Ama biz bunun bir parçasını başarmanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Bedensel engelleri ortadan kaldırmak mümkün olmasa da, zihinlerimizdeki engelleri kaldırarak birçok sorunun üstesinden gelebiliriz. Sorunlarınızın aşılması umuduyla Engelliler gününüzü kutluyor ve sizi anladığımızı belirtiyoruz”

TEKERLEKLİ SANDALYELER HAK SAHİPLERİNE DAĞITILDI

Konuşmanın ardından hak sahiplerine 14 akülü ve 5 manüel tekerlekli sandalye dağıtıldı. Seyhan Belediyesi, değişik zamanlarda da tekerlekli sandalye dağıtımlarını sürdürecek.

Son Güncelleme: 03.12.2019 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15