İntihar eden babanın ölümünü haberleştiren Ergün Demir gözaltına alındı

Oğluna pantolon almadığı için intihar eden İ. D.’in haberini yapan gazeteci Ergün Demir gözaltına alındı. T24'de yer alan habere göre Demir, şu an Körfez İlçe Jandarma Karakolu'nda olduğunu söyleyerek, "Konuşamıyorum" dedi.

24 Eylül 2018 Pazartesi 16:06
İntihar eden babanın ölümünü haberleştiren Ergün Demir gözaltına alındı

Demir, Kocaeli Zirve gazetesine yaptığı açıklamada ise, "Ekipler önce evime gelmişler, evde olmadığımı öğrendiklerinde beni aradılar, ben de güvenlik güçlerine kendim teslim oldum. Şu anda ifade vermek üzere karakola götürülüyorum" diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kocaeli’de liseye giden oğluna pantolon alamamasının ardından canına kıyan babayla ilgili olarak, “Pantolon ajitasyonlu intihar vakıası, iftira kampanyasına dönüştürüldü” yorumunda bulunmuştu.

Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan’ın intiharın ‘pantolon’la ilgili olduğunu kabul eden açıklamasına rağmen, konuyla ilgili olarak haberlerin ‘art niyetli’ olarak nitelendiren Yalçın, “Arkasında bazı siyasi emellerin olduğu çok net haberden seziliyordu” demişti.

Demir, şu anda gözaltında olduğunu ve ifade verdiğini T24'e anlattı. Evine emniyet ekiplerinin geldiğini ve kendisini aradıklarını söyleyen Demir, "Güvenlik güçlerine kendim teslim oldum" diye konuştu.

CHP'lilerden tepki

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş gazeteci Demir'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yarkadaş, "Merhum İsmail Devrim'in eşi Hafize Devrim'in verdiği demeci haberleştiren ve 'Pantolon alamadığı için intihar etti' haberini yayınlayan Ergün Demir'i gözaltına alarak gerçeğin üstünü örtemezsiniz. Rahmetlinin eşinin ses kayıtları bile ortadayken; neyi saklamaya çalışıyorsunuz?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ise yaşanan olaya, "Tuz koktu" yorumunu yaptı.

Özkan, Twitter'dan şunları kaydetti:

"Tuz da kokunca böyle oluyor işte! Oğluna pantolon alamadığı için intihar eden babanın haberini yapan gazeteci gözaltına alındı."

Son Güncelleme: 24.09.2018 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15