İngiltere, Koronavirüs Kırmızı Listesini 7 Ülkeye Düşürdü

İngiltere, pandemi önlemleri kapsamında 47 ülkeyi seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkarttı. İngiltere’nin kırmızı listesinde yedi ülke kaldı.

08 Ekim 2021 Cuma 12:26
İngiltere, Koronavirüs Kırmızı Listesini 7 Ülkeye Düşürdü

İngiltere, pandemi tedbirleri kapsamında 47 ülkeyi seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkartarak, 54 ülkenin yer aldığı listede yedi ülke kaldı.

Yeni düzenlemeyle birlikte İngiltere’nin kırmızı listesinde yer almaya devam edecek yedi ülke şöyle:

Panama, Kolombiya, Venezuela, Peru, Ekvador, Haiti ve Dominik Cumhuriyeti.

EKONOMİNİN CANLANMASI HEDEFLENİYOR

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; yeni kararların pazartesi günü uygulanmaya başladığını belirtti. Shapps, “İnsanların seyahate olan güvenini yeniden kazanmak, ekonomimizi yeniden inşa etmenin ve bu ülkenin seviyesini yükseltmenin anahtarı” açıklamasını yaptı.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid ise, "Sağlam sınır önlemlerimiz, aşılama programımızın olağanüstü ilerlemesini korumaya yardımcı oldu ve bu başarı sayesinde hem buradaki hem de dünyadaki seyahatleri daha güvenli bir şekilde açabiliyoruz" dedi.

Brezilya, Hong Kong, Hindistan, Pakistan, Güney Afrika ve Türkiye'den aşılanmış yolcular, İngiltere'ye gelmeden önceki 10 gün içinde kırmızı listedeki bir ülkeyi ziyaret etmemişlerse, tam aşılı Birleşik Krallık sakinleri ile aynı uygulamaya tabi olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15