CHP'DEN EMEKLI VE MEMUR MAAŞ ZAMMI PROTESTOSU: “EMEKLİNİN, MEMURUN, İŞÇİNİN SOFRASINDAN KEPÇEYLE ALAN İKTİDAR SÖZ KONUSU ÜCRET ZAMMI OLDUĞUNDA KAŞIKLA VERİYOR”

CHP, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamları protesto etti. CHP Ankara İl Sekreteri Ozan Ergün, “Emeklinin, memurun, işçinin sofrasından kepçeyle alan iktidar söz konusu ücret zammı olduğunda kaşıkla veriyor. Emeklilerimiz, işçilerimiz, memurlarımız iktidarın asgari sefalet ücretine zam adı altında verdiği sadakaya muhtaç bırakılamaz” dedi.

06 Ocak 2023 Cuma 16:29
CHP'DEN EMEKLI VE MEMUR MAAŞ ZAMMI PROTESTOSU: “EMEKLİNİN, MEMURUN, İŞÇİNİN SOFRASINDAN KEPÇEYLE ALAN İKTİDAR SÖZ KONUSU ÜCRET ZAMMI OLDUĞUNDA KAŞIKLA VERİYOR”

CHP, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamları protesto etti. CHP Ankara İl Sekreteri Ozan Ergün, “Emeklinin, memurun, işçinin sofrasından kepçeyle alan iktidar söz konusu ücret zammı olduğunda kaşıkla veriyor. Emeklilerimiz, işçilerimiz, memurlarımız iktidarın asgari sefalet ücretine zam adı altında verdiği sadakaya muhtaç bırakılamaz” dedi.

Emekli ve memur maaşlarına yapılan zammın düşük olması, CHP Genel Merkezi’nin talimatıyla bugün 81 ilde CHP’liler tarafından protesto edildi. CHP Ankara İl Başkanlığı da emekli ve memur maaşlarına yapılan zamları Ankara Güvenpark’ta protesto etti. CHP’li milletvekillerinin de yer aldığı protestoya çok sayıda sendika destek verdi.

CHP Ankara İl Sekreteri Ozan Ergün’ün protestoda okuduğu açıklama şöyle:

“Tüm çalışanlarımızın ve emeklilerimizin bir kez daha bilmesini istiyoruz. Ülkenin hazinesinden tefecilere her ay on milyarlarca faiz aktaran saray iktidarının çalışanlarımıza ve emeklilerimize reva gördüğü artış oranı 14,6’dan ibarettir. Saray aparatı haline gelen TÜİK kullanılarak adım adım tüm ücretliler asgari ücret seviyesine getirildi. 2015 yılında ortalama memur aylığı asgari ücretin 2,44 katı iken 2023 yılı için ortalama memur aylığı yüzde 30 zamla asgari ücretin 1,43 katına kadar gerilemiştir. 13,9 milyon emeklimizin 8 milyonuna yakını asgari ücretin altında aylık almaktadır.

5 bin 500 TL ile bir ayda kim geçinebilir? AKP Genel Başkanı açlık sınırını aralık itibariyle 8 bin 130 TL olduğu ülkemizde 5 bin 500 TL aylık vermekle övünüyor. Partimizin en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi teklifi ise reddediliyor. Çünkü saray ülkenin kaynaklarını, hazinesini 3-4-5 yerden maaş alan danışmanlara, faiz lobilerine, beşli çeteye, ballı müteahhitlerine aktarıyor.  

“EMEKLİNİN, MEMURUN, İŞÇİNİN SOFRASINDAN KEPÇEYLE ALAN İKTİDAR SÖZ KONUSU ÜCRET ZAMMI OLDUĞUNDA KAŞIKLA VERİYOR”

Tercihini emekliden, memurdan, işçiden yana değil bir avuç yandaştan yana kullanıyorlar. Emeklinin, memurun, işçinin sofrasından kepçeyle alan iktidar söz konusu ücret zammı olduğunda kaşıkla veriyor. Emeklilerimiz, işçilerimiz, memurlarımız iktidarın asgari sefalet ücretine zam adı altında verdiği sadakaya muhtaç bırakılamaz. Kendi emeklisine ve çalışanına fakir fukara gözüyle bakan bu saray düzenini değiştireceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu çağrı ve mücadelesi ile EYT mağduriyeti son bulan milyonlarca yurttaşımız, 3600 ek gösterge hakkına kavuşan memurlarımız, taşerondan kadroya geçen işçilerimiz, yıllardır bekledikleri kadroyu alan sözleşmeli personelimiz bugün; ‘Ya Kemal bey olmasaydı’ diyorsa… Hile hurda ile cebinizden çalınan her kuruşun hesabını soracağız.

KÖKSAL: “EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞININ ASGARİ ÜCRETİN İKİ KATINA KADAR ÇIKARTILMASI ZORUNLUDUR”

KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal da “Şunu söylemiştik ‘geçim bütçesi değil seçim bütçesi…’AKP seçime giderken her yolu mübah sanıyor kendisine. Emeklinin maaşını 5 bin 500 liraya çıkararak kamuoyuna bir marifet gibi sunmaktalar. En düşük memur maaşının asgari ücretin iki katına kadar çıkartılması zorunludur” dedi.

BALIK: “BUGÜN KAMU ÇALIŞANLARININ İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMDA SİZ YÜZDE 100 ZAM BİLE YAPSANIZ ALIM GÜCÜNÜ DEĞİŞTİREMEZSİNİZ”

Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık, CHP’nin emekli ve memurlar için yaptığı eylem çağrısına teşekkür ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı şunu diyor; ‘Önümüzdeki süreçte gerekirse ek zam yapacağız.’ Madem ek zam yapacaksın şimdi neden yapmıyorsun şimdi neden asgari ücretliyle kamu çalışanını, emekliyi, dulu, yetimi ayırıyorsun. Bugün ortalama enflasyon rakamları yüzde 137 civarındadır. Bugün kamu çalışanlarının içinde bulunduğu durumda siz yüzde 100 zam bile yapsanız alım gücünü değiştiremezsiniz. Bir ülkenin kalkınmışlığı ve refahı emeklisinin yaşamına bakılarak bulunabilir. Bizim memur ve işçi emeklilerimizin tamamı yokluk içerisinde yaşıyor.”

YAVUZ: “EMEKLİLER MUTLAKA SİZDEN HESAP SORACAK VE SİZİ BU SANDIĞA GÖMECEK”

Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, “Buradan iktidara bir kez daha sesleniyoruz. Haklı ve insani taleplerimiz hayata geçirilmedi. Sesimizi duymadınız, kulaklarınızı tıkadınız bunun hesabını emekliler mutlaka sizden hesap soracak ve sizi bu sandığa gömecek ve bu seçimlerde ya gideceksiniz ya gideceksiniz” dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15