Doğru Parti'den Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na komisyona katılan partiler için kapatma davası açılsın başvurusu...

 Doğru Parti,  Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda yer alan partilere kapatılma davası açılması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

13 Ağustos 2025 Çarşamba 16:07
Doğru Parti'den Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na komisyona katılan partiler için kapatma davası açılsın başvurusu...

Doğru Parti, TBMM’de kurulan ve üçüncü toplantısını gerçekleştiren Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda yer alan siyasi partiler hakkında kapatılma davası açılması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Doğru Parti’nin başvuru dilekçesinde, şu iddialar yer aldı:

''Komisyonun hiçbir hukuki niteliği yoktur ama PKK'nin siyasi temsilcileriyle birlikte milletin, devletin ve ülkenin geleceği üzerinde, tavsiye kararları alacağı ilan edildi. Oysa kimse kaynağını Anayasa'dan almayan bir yetkiyi kullanamaz. PKK'nin taleplerinin görüşüleceği bu komisyonun kurulması Anayasa'ya aykırıdır. Çünkü; PKK'nin vatana ortak olmak isteğini Meclis'te görüşmek Anayasa ile belirlenen Türk milletinin egemenlik haklarını çiğnemektir. Bu suç değil mi? Terör örgütü PKK'nın taleplerinin Meclis'te görüşülmesi, ABD ve İngiltere dayatmasıdır. Bu ülkelerin asıl hedefi, öncelikle Dicle-Fırat havzasını Türk egemenliğinden çıkarmak, sonra da bütün Türkiye'nin doğal kaynaklarını ve nadir toprak elementlerini paylaşmaktır.

 'Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir. Türk milleti egemenliğini, Anayasa’nın koyduğu esaslara göre, yetkili organlar eliyle kullanır. Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya organa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ, kaynağını Anayasa'dan almayan bir devlet yetkisi kullanamaz’ diyor mevcut Anayasa’nın 6. maddesi. Gelinen noktada, ülkeyi yöneten siyasi kadrolar, milli kimliği tanımıyor, yerine başka bir kimlik kabul ettirmek için uğraşıyor. Suriye'de bir teröristi Cumhurbaşkanı yapmakla övünüyorlar ve ‘Terörsüz Türkiye’ sloganıyla, terör örgütünün taleplerini Meclis'te görüşmek için komisyon kuruyorlar.

Bu Komisyonda konuşulacak her konu Türk milletini ve Anayasa’yı ilgilendirir. Bu yüzden Başsavcılığınızın Anayasa ve yasaların makamınıza verdiği yetkileri kullanmasını, üst üste ve defalarca ‘Anayasa’yı ihlal’ suçu işleyen, komisyona üye veren siyasi partiler hakkında kapatma davası açmanızı, neticenin tarafımıza iletilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.''

Son Güncelleme: 13.08.2025 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.