Enflasyona AKP'li Belediye inanamadı

2022 bütçesi 450 milyon TL olan Beyoğlu Belediyesi'nin söz konusu bütçe artışına TÜİK verilerini hatırlatarak tepki gösteren Yıldırım "Enflasyon TÜİK'te yüzde 84, AKP'li Beyoğlu Belediyesi'nde ise yüzde 138" ifadelerini kullandı.

09 Ekim 2022 Pazar 11:43
Enflasyona AKP'li Belediye inanamadı

2022 bütçesi 450 milyon TL olan AKP'li Beyoğlu Belediyesi'nin 2023 bütçesinin görüşüldüğü Belediye Meclisi toplantısında enflasyon tartışması yaşandı.

AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız başkanlığındaki belediye yönetimi, 2023 bütçesini rekor artışla 1 milyar 70 milyon lira olarak meclise sundu.

"ENFLASYON TÜİK'TE YÜZDE 84, AKP'Lİ BEYOĞLU BELEDİYESİ'NDE İSE YÜZDE 138"

BirGün’de yer alan habere göre; bütçe tartışmaları üzerine söz alan Beyoğlu Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Ahmet Yıldırım, 2022 yıllık enflasyonunu yüzde 83.43 olarak açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerini hatırlatarak "Enflasyon TÜİK'te yüzde 84, AKP'li Beyoğlu Belediyesi'nde ise yüzde 138" ifadelerini kullandı.

OLAN YİNE VATANDAŞA OLDU

“2023 bütçesinde enflasyon oranında artış yaptık” diyen AKP'li Beyoğlu Belediyesi’nin AKP’li Meclis üyelerinin beyanını hatırlatan CHP’li Yıldırım, “Hesaplanan bütçe 2022 yılında 450 milyon iken ek bütçeyle 650 milyon oldu. 2023 Bütçesi 1 milyar 71 milyon lira oldu. 1 yıllık bütçedeki artış ise tam olarak %138. Bu bütçenin yarısından fazlasını oluşturan gelir kalemi ise eriyen ücretiyle enflasyon ile mücadele eden vatandaştan alınacak vergiler. Bu şu anlama gelmektedir; belediyenin vergi gelirleri yüzde 123 olarak vatandaşın omuzlarında. Enflasyon zaten çok yüksek. İnsanlar geçim mücadelesi verirken eriyen kazançları nedeniyle bu vergileri ödeyemezler” diyerek Beyoğlu Belediyesi yönetimini eleştirdi.

Beyoğlu Belediyesi’nin 2023 bütçesinde vergi geliri ve para cezalarındaki artışın yüzde 130’ları bulduğuna dikkat çeken Ahmet Yıldırım, buna karşın belediyenin sosyal yardım bütçesini sadece yüzde 21 oranında artırdığına vurgu yaptı.

Anahtar Kelimeler:
TÜİKEnflasyonAKP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15