Kiğılı'nın kadın işçilere gönderdiği 'kıyafet maili' tartışma yarattı: Mavi yakalı işçilerle çalışıyorsunuz

Erkek giyim markası Kiğılı, kıyafet yönetmeliği adı altında kadın çalışanlarına gönderdiği mail "Mavi yaka çalışma arkadaşlarımız ile birlikte çalıştığımız için özellikle dekolte, etek boyları konusunda aşırıya kaçınılmaması ve basen dikkat çekmeyecek şekilde giyinilmemesi gerektiğini bilginize sunarız" denildi.

15 Haziran 2022 Çarşamba 14:34
Kiğılı'nın kadın işçilere gönderdiği 'kıyafet maili' tartışma yarattı: Mavi yakalı işçilerle çalışıyorsunuz

Ünlü giyim şirketi Kiğılı kadın çalışanlarına "kıyafet yönetmeliği hakkında başlıklı bir mail gönderdi.
Mailde, "Artan hava sıcaklıklarıyla birlikte kılık-kıyafet prosedürünü hatırlatmak istedik" denildi. Dekolte ve etek boyu ile ilgili kuralların prosedürde açıkça belirtildiğine dikkat çekildi.

Mailde, "Mavi yaka çalışma arkadaşlarımız ile birlikte çalıştığımız için özellikle dekolte, etek boyları konusunda aşırıya kaçınılmaması ve basen dikkat çekmeyecek şekilde giyinilmemesi gerektiğini bilginize sunarız" ifadelerine yer verildi.

Birgün'ün aktardığına göre bir Kiğılı yetkilisi, söz konusu mailde yer alan ifadelerin yönetimin bilgisi dışında yazıldığını söyledi. Kılık-kıyafet yönetmeliğinin her yaz ve kış döneminde çalışanlara gönderildiğini aktaran yetkili, metinde yer alan ifadelerin bir çalışan tarafından 'yönetimin bilgisine sunulmadan' yazıldığını öne sürdü. Yetkili ayrıca, Kiğılı yönetiminin konuya ilişkin bir 'özür açıklaması' yapacağını bildirdi.

Konuya ilişkin Kiğılı’dan yapılan kurumsal açıklamada da “Kiğılı markasını temsilen bir kişinin inisiyatifinde yazılmış, onayımız dahilinde olmayan ve haddini aşan ifadelerle dolu bu açıklama metni için oldukça üzgün olduğumuzun altını çizmek isteriz” denildi.

 Kiğılı’dan yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Kıyafet Yönetmeliği Hakkında” başlıklı bilgilendirme içeriğimizin çeşitli sosyal medya platformlarındaki paylaşımına ilişkin bir açıklama yapma gereği duyuyoruz. Kılık kıyafet prosedürümüzü her yıl olduğu gibi bu sene de sezonsal değişimlerden ötürü anımsatmak istedik. Ancak Kiğılı markasını temsilen bir kişinin inisiyatifinde yazılmış, onayımız dahilinde olmayan ve haddini aşan ifadelerle dolu bu açıklama metni için oldukça üzgün olduğumuzun altını çizmek isteriz.

Bu yaklaşımımız doğrultusunda kurum kültürümüzle asla bağdaşmayan ilgili ifadelerin kullanımına yönelik gereken yaptırımı en kısa sürede alıp gereken tüm prosedürleri uygulamış bulunmaktayız. Kurulduğumuz ilk günden bu yana “eşitlik” ilkesi doğrultusunda hareket ediyor ve tüm iş süreçlerimizi bu şekilde gerçekleştiren bir marka olarak tüm çalışma arkadaşlarımızı önemsiyoruz.

Eşitlikçi yaklaşımımızı ürettiğimiz ürünlerin etiketlerine dahi yerleştirirken, böyle bir açıklamanın kurumumuza bu şekilde yansımasını üzülerek takip ediyoruz. Kurum kültürümüzü oluşturan değerlerin en başında gelen “insana ve insan haklarına saygı” kavramından vazgeçmeden tüm iş süreçlerimizi yönettiğimizin altını bir kez daha çizmek isteriz.Kiğılı ailesi olarak, böyle bir gündemle kamuoyunu meşgul ettiğimiz için özür dileriz.”

Mail sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Kadın çalışanlara atılan mail tepki topladı.

Son Güncelleme: 15.06.2022 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15