Veli Ağbaba’dan AKP’lilere: "28 Şubat'ıdestekleyen en önemli siyasi parti kimdir? Vatan Partisi. Şimdi sizin akıl hocanız Doğu Perinçek"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda AKP’yi ‘28 Şubat mağduriyeti’ üzerinden eleştirerek, “Bir çarkınızı daha söyleyeyim de belki zorunuza gider. ‘28 Şubat, 28 Şubat, 28 Şubat.’ 28 Şubat’ı o gün destekleyen en önemli siyasi parti kimdir? Vatan Partisi. Vatan Partisi nerede? İttifakınızda. Şimdi sizin akıl hocanız Doğu Perinçek” dedi.

15 Aralık 2022 Perşembe 17:09
Veli Ağbaba’dan AKP’lilere: "28 Şubat'ıdestekleyen en önemli siyasi parti kimdir? Vatan Partisi. Şimdi sizin akıl hocanız Doğu Perinçek"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda AKP’yi ‘28 Şubat mağduriyeti’ üzerinden eleştirerek, “Bir çarkınızı daha söyleyeyim de belki zorunuza gider. ‘28 Şubat, 28 Şubat, 28 Şubat.’ 28 Şubat’ı o gün destekleyen en önemli siyasi parti kimdir? Vatan Partisi. Vatan Partisi nerede? İttifakınızda. Şimdi sizin akıl hocanız Doğu Perinçek” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin maddeleri görüşülüyor. Görüşmeler sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası da tartışılıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın AKP’ye yönelik “Darbeci zihniyete mensupsunuz” demesi ve rabia işaretiyle ilgili sözleri üzerine AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, şunları söyledi:

 “Darbeci zihniyeti tarihe gömen liderdir, Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararını sabahtan bu yana tartıştık. Bu kararın kesin bir karar olmadığını söyledik. İlk derece mahkemesinden sonra, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine söylenen ‘ahmaktır’ ifadesinin hakaret suçu olup olmadığına karar verecek olan biz değiliz. Buna karar verecek olan yargı. İlk derece mahkemesinin görüşü bu yönde. İstinafı, temyizi var. Bu karardan, 97-98’deki Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mağduriyetini çıkarmanız mümkün değil. Farklı durumlar. Birisi şiir okudu diye özgürlüğü kısıtlanıp hapse atılmış, diğeri ise Yüksek Seçim Kurulu hakimlerine ‘Bu seçimi iptal edenler ahmaktır’ diyerek hakaret ettiği iddiası. Karar verecek olan yargı.”

“RABİA HAYKELİ YIKILIYOR”

Tunç’a yanıt veren Ağbaba da şöyle konuştu:

“Değerli AK Partili milletvekili arkadaşlarım, sizin zorunuza gitmesi, üzülmesinden daha doğal bir şey yok. Çünkü Türkiye siyasi tarihinde değil, dünya siyasi tarihinde bu kadar çark yapan bir siyaset az gelir, az. Gömlek değiştiren, siz. Dün ‘Şerefsiz’ dediğinizin bugün dizinin dibinde oturan, siz. Size ‘Aptal olma’ diyen ABD Devlet Başkanı Trump için seçim kampanyası yapan, siz. Ama bu rabia önemli. Malatya’da bir belediye başkanı vardı, Yeşilyurt’ta rabia heykeli dikti. Eski Düzce Belediye Başkanı rabia heykeli dikti. Şimdi rabia heykeli yıkılıyor. Vallahi de billahi de siz de rabiayı kullanamıyorsunuz. Çünkü CHP dedi ki -Mısır’a büyükelçilerden oluşan bir heyet gönderdi- ‘Kardeşim, sen darbeye karşı çık, eyvallah. Sisi’ye de karşı çık, Mursi’nin haklarının savun ama bin yıllık ilişkin olan Mısır ile ilişkilerini kesme, kesersen zarar edersin.’ Bize ne dediler; ‘Kemal Kılıçdaroğlu darbeci’.

Şimdi siz, barışmak için kapının önünde kedi gibi bekliyorsunuz. Dün ‘Mursi olduğu sürece masasına oturmam. Yanına yaklaşmam. BM Genel Kurulu’nda aynı masada oturmam’ diyen, şimdi el sıkışmaktan diplomatik zafer çıkaran, siz. Bu utancı taşıyacaksınız. Zorunuza gitse de söyleyeceğim.

Bir başkası; ‘Yargı bağımsız diyorlar ya yahu kim inanır. Yargı bağımsızsa Rahip Brunson’u bir emirle niye gönderdiniz? Haksız yere tutuklanan Deniz Yücel’i Merkel’in emri ile niye gönderdiniz? Demirtaş’ın, Kavala’nın talimatını veren, siz.”

AKP’li Tunç, “Geçmişte darbe mağdurlarını yargılayan bir yargı vardı, şimdi ise darbecileri yargılayan bir yargı var ve darbe mağdurları müşteki durumunda. Dolayısıyla arada çok büyük fark var. 15 Temmuz darbe girişiminde ilk soruşturmayı yapan yargıdır. 28 Şubat, 12 Eylül darbecilerini yargı önüne çıkaran ve hesap sorduran bu yargı sistemidir” dedi.

“ŞİMDİ SİZİN AKIL HOCANIZ DOĞU PERİNÇEK”

Ağbaba da Tunç’a bir kez daha yanıt vererek şunları söyledi:

“İstanbul seçimlerinden birkaç slogan daha hatırlayalım. ‘Netanyahu mu, İmamoğlu mu’ dediniz. ‘Sisi mi, İmamoğlu mu?’. Çarklarınızı hatırlatayım size. ‘İsrail katil devlet’ diyordunuz, şimdi İsrail ile kuzu sarması oldunuz. Gazze’de ağıt yakıyorsunuz, Kudüs’te halay çekiyorsunuz. Böyle bir siyasetsiniz siz. Sudi Arabistan domatesimizi yasakladı, Türk mallarını yasakladı, 2 yıl. Niye yasakladı? Kaşıkçı ile ilgili, ilişkileri kestiniz, sonra ne yaptınız? Böyle kedi gibi demeyim de ona benzer bir şey yaptınız. Niye küstünüz, niye barıştınız? Birleşik Arap Emirlikleri’ne niye ‘Şerefsiz’ dediniz. O millette ‘Şerefsiz’ diyen İçişleri Bakanı’nız, o şerefsizlerin önünde diz çöktü.

Bir çarkınızı daha söyleyeyim de belki zorunuza gider. ‘28 Şubat, 28 Şubat, 28 Şubat.’ 28 Şubat’ı o gün destekleyen en önemli siyasi parti kimdir? Vatan Partisi. Vatan Partisi nerede? İttifakınızda. Şimdi sizin akıl hocanız Doğu Perinçek. Kumpas ve darbe varsa Ergenekon, Balyoz, askeri casusluğa bakacaksınız. Hatta bu Meclis’i bombalayan, sivil insanlara kurşun sıkanların nasıl paşa olduğuna bakacaksınız… O paşaların, FETÖ’cü albayların general olduğu gün, 12 Eylül 2010’dur.”

Son Güncelleme: 15.12.2022 20:09
Anahtar Kelimeler:
Veli Ağbaba
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15