CHP'li Akar; ‘Bakanlık Kendinden Bihaber’

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yaşanan korona salgınının etkisine ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından talep ettiği bilgilere ilişkin Bakanlığın vermiş olduğu cevabın düşündürücü olduğunu belirterek ‘Bakanlık Kendinden Bihaber’ dedi.

22 Mayıs 2020 Cuma 12:52
CHP'li Akar; ‘Bakanlık Kendinden Bihaber’

ÇARESİZLİK Mİ YOKSA VERECEK CEVAPLARI MI YOK !!!
Akar, Korona salgınının ekonomik etkilerinin vatandaşı yakın zamanda daha da zorlayacağına dikkat çekerek bu süreçte yine kazananların Müteahhitler ve yap işlet devret projelerinin işletmecileri olduğunu söyledi.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, son aylarda uygulanan sokağa çıkma kısıtlılığı ve yasaklarının garanti verilen araç ve yolcu garantilerinin olduğu karayolu ve havayollarında Hazineyi çok büyük bir yük altına sokacağının altını çizerek Bakanlığın bu durumlara ilişkin aldığı tedbirler ve önlemleri sordu. 
BU SORULAR CEVAPSIZ BIRAKILDI
Akar’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sormuş olduğu sorular şu şekilde;
Aşağıda belirtmiş olduğum hususların tarafıma bildirilmesini rica ederim.
Haydar Akar- Kocaeli Milletvekili
Ülkemizde yaşanan Korona Virüs salgı ile birlikte tüm sektörler sekteye uğrarken özellikle yap işlet devret projelerinde yolcu ve araç garantileri de maalesef kısıtlamalarla birlikte gerçekleşmemiştir.

1- Buna göre yaklaşık 45 gündür gerçekleşmeyen Havayolları seferlerinde verilen yolcu garantilerine ilişkin ne gibi bir önlem alınmıştır? Bu gibi durumlara ilişkin sözleşmeler de herhangi bir madde bulunmakta mıdır?
2- İstanbul Yeni Havaalanı, Ankara Esenboğa, Zafer Havaalanında yaklaşık 45 gündür sefer olmaması nedeni ile Hazinenin işletmeci firmalara ödemesi gereken tutar ne kadardır?
BAKANLIĞA DEĞİL DE ŞİRKETLERE Mİ SORALIM
Bakanlığın kendine vermiş olduğu cevabı değerlendiren Akar, sorular çok açık ve bu soruların muhatabı da Ulaştırma Bakanlığıdır. Ancak Bakanlık vermiş olduğu cevapta Bilgi Edinme kanunun 3.Bölüm 7 Maddesine dayanarak Başvuruyu Reddettiğini söyledi. 
İlgili maddeye dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Bakanlığın bu cevabını  aciz ve çaresiz bir durum olarak görüyorum. Çünkü ilgili madde şunu söylüyor ‘Başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya  belgelere ilişkin olmalıdır. Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler.’ Şimdi sormuş olduğum soruların görevleri gereği Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde olduğu açıkken maalesef Bakanlık cevap veremiyor. Demek ki bu projelerle ilgili alacakların, sözleşmelerin muhatabı şu an her gün para basan işletmeci firmalar bu yüzden de milyarlar bu firmalar akmaya devam ediyor, dedi. 
Yapılan sözleşmelerin akıl dışı olduğunu belirten Akar, verilen garanti sayılar ve geçiş ücretlerinin dolar kuruna göre olmasının kabul edilemez olduğunun altını çizerek maalesef devletin bu sözleşmelerden haberinin olmadığını anlıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı ülkedeki karayolu ve havayolundaki tabloya ilişkin muhatap ben değilim diyorsa, demek ki bunu da buraları işleten firmalara sormamız gerekiyor, dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15