TEB'den Eczacılık Fakültesinde 'Kişiye Özel Kadro' Tepkisi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin Resmi Gazete’de yayımlanan doçent kadrosu ilanı eczacıların tepkisini çekti. TEB, "Bu ilanın bilime, liyakate ve vicdana sığan bir yanı yoktur” değerlendirmesi yaptı.

08 Eylül 2020 Salı 18:50
TEB'den Eczacılık Fakültesinde 'Kişiye Özel Kadro' Tepkisi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin Resmi Gazete’de yayımlanan bir doçent kadrosu ilanı eczacıların tepkisini çekti. TEB, "Bu ilanın bilime, liyakate ve vicdana sığan bir yanı yoktur” değerlendirmesi yaptı.

Türk Eczacıları Birliği'nden yapılan açıklamada, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eczacılık fakültesi tarafından açılan doçent kadrosunun ‘kişiye özel ilan’ olduğu öne sürüldü. “Eczacılık Teknolojisi/ Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı” için açılan Doçent ilanında yer alan, “Kimya Bilim Alanında Doçentliğini almış olmak” ibaresine dikkat çeken TEB, “Farmasötik teknoloji, eczacılık meslek biliminin temel derslerinden birisidir. Kimya ile farmasötik teknoloji birbirinden apayrı iki alandır. Dolayısıyla aranan kişi lisansını eczacılık fakültesinde tamamlamış; ilaç, eczacılık ve farmasötik teknoloji alanlarında çalışmalar yapmış birisi olmalıdır. Aksi kişiye özel ilan açmaktan başka bir şey değildir. Bu ilanın bilime, liyakate ve vicdana sığan bir yanı yoktur” değerlendirmesi yaptı.

YÖK’e de seslenen TEB, “Başta Eczacılık Fakültesi Dekanlar Konseyi olmak üzere eczacılık fakültelerimizde görev yapan eczacılık lisans çıkışlı akademisyenlerimizi, tüm eczacılarımızı konuya tepki göstermeye; YÖK’ü ise gerekeni yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 08.09.2020 19:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15