Galatasaray'dan geri dönüş

Süper Lig'de Galatasaray, sahasında Ümraniyespor'u 3-2 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

02 Şubat 2023 Perşembe 00:11
Galatasaray'dan geri dönüş

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında lider Galatasaray, son sıradaki HangiKredi Ümraniyespor’u konuk etti. Nef Stadyumunda oynanan maçın ilk yarısını yenik tamamlayan Galatasaray, karşılaşmadan 3-2 galip ayrılmayı bildi.

Galatasaray’ı galibiyete taşıyan golleri Abdülkerim Bardakcı ve biri penaltıdan olmak üzere ikisini Mauro Icardi kaydetti. Ümraniyespor’un golleri Umut Nayir ve Oğuz Gürbulak kaydetti. Ümraniyespor, 77. dakikada Durel Avounou’nun kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamladı.

Rekor galibiyet serisi yakalayan lider Galatasaray, puanını 51 yaparken, son sıraya demir atan Ümraniyespor 14 puanda kaldı.

REKOR KIRILDI

Ümraniyespor maçını kazanan Galatasaray, kulüp tarihinin en uzun galibiyet serisi rekorunu kırdı. Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk yönetiminde son 11 Süper Lig ve 3 Ziraat Türkiye Kupası mücadelesini kazanarak 14 maçlık seriye imza attı. Sarı-kırmızılılar, bu performansıyla Süper Lig’in profesyonel olarak oynanmaya başladığı 1959 sezonundan itibaren resmi maçlarda elde ettiği en uzun süreli galibiyet serisini geliştirti.

OKAN BURUK TARİHE GEÇTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ümraniyespor galibiyetinin ardından sarı-kırmızılı takımın tarihine geçti. Okan Buruk, resmi maçlarda Galatasaray’ın başında en uzun süreli galibiyet serisinin sahibi olan Mustafa Denizli’yi geride bıraktı.

Sarı-kırmızılı takım, resmi maçlarda 1987-1988 sezonunun son bölümü ile 1988-1989 sezonunun ilk haftalarında elde ettiği 13 galibiyetlik seriye, Mustafa Denizli yönetiminde ulaşmıştı.

Okan Buruk, 21. haftadaki Bitexen Giresunspor galibiyetiyle Galatasaray’ın başında ligde bir sezonda üst üste 10 maçlık kazanma serisi yakalayan ilk teknik direktör unvanının sahibi olmuştu.

Son Güncelleme: 02.02.2023 00:14
Anahtar Kelimeler:
Galatasaray
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15