Kadın muhtar sayısı 1.119’a yükseldi

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı (KAPI), Türkiye’deki kadın muhtar sayısının, 6 Haziran’da 753 yerde yapılan ara seçimler sonucunda 1.119’a yükseldiğini açıkladı.

20 Temmuz 2021 Salı 12:38
Kadın muhtar sayısı 1.119’a yükseldi

KAPI, 6 Haziran’da yapılan yerel ara seçimlerde ortaya çıkan tabloyu yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. Açıklamada; daha çok kadın muhtar seçilebilmesi amacıyla “1KapıdaSenAç” sloganıyla seçmenlerin kadın adaylara oy vermeye davet edildiği belirtildi. Kampanya sürecinde muhtar adayları ile bire bir toplantılar düzenleyerek seçim çalışmalarının değerlendirildiği; sosyal medyada ve mahalle düzeyinde yapılan farkındalık çalışmaları ile kadın muhtar adaylarının seçim kampanyalarına doğrudan destek verildiği aktarıldı.

“BU SAYILARI KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Açıklamada, şöyle denildi:

“Yerel yönetimler, siyasete girişin ilk basamağı olarak görülmektedir. Kadınların yerel siyasette görünür olmasının yolu, yerel yönetimlere eşit katılımı ve eşit temsili ile mümkün olabilir. Bu bağlamda, muhtarlık kurumu, kadınların yerel yönetimlere giriş kapısıdır. 2014 seçimlerinde yüzde 1,3 olan kadın muhtar oranı, 2019 seçimlerinde yüzde 2,14’e yükselmiş ve kadın muhtar sayısı 1.071 olmuştur. 2021 itibariyle 1.101 olan kadın muhtar sayısı, 6 Haziran ara seçimleri ile 1.119’a yükselmiştir. Bu sayıları kabul etmek, elbette mümkün değildir. Ülkemizde seçim takvimi gereği gerçekleşecek yerel yönetimler seçimine iki yıl bulunmaktadır. Bu nedenle önümüzdeki seçimler için çalışmanın şimdiden başlaması gerektiğini düşünüyoruz.”

Son Güncelleme: 20.07.2021 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15