Kamuda görev yapan yaklaşık 4 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisini kapsayan 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sürerken, kamu işvereninin sunduğu teklif, sendikaların tepkisiyle karşılandı.
Memur-Sen Artvin İl Temsilciliği tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Artvin İl Başkanı İbrahim İnce, kamu işvereninin sunduğu teklifin, yetersiz ve gerçeklikten uzak olduğunu söyledi.
İnce, "İşveren heyetinin bu teklifini yok sayıyor, gerçekçi bulmuyoruz. Bu teklif, tutmayan enflasyon hedeflerine dayanarak kamu görevlisine layık görülmüştür. Teklifte ne refah payı, ne de taban aylığa bir artış yer almaktadır. Gelir adaleti yok, emekliye ve emekçiye saygı yok" diye konuştu.
"Kamu görevlileri hayal kırıklığı içinde"
İnce, artan hayat pahalılığına dikkat çekerek, teklifin kamu çalışanları için bir hayal kırıklığı olduğunu belirtti.
Kira artış oranının yüzde 41'e ulaştığı bir ortamda, enflasyon hedefi kadar zam teklif edilmesinin kabul edilemeyceğini dile getiren İnce, "Teklif, memurların emeğini ve niteliğini yok saymak anlamına geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ücret dengesine dair hassasiyeti de göz ardı edilmiştir. Adil ve acil bir teklif bekliyoruz" dedi.
Başkan İnce, görüşmelerin uzlaşıyla tamamlanması gerektiğini belirterek, aksi takdirde eylem kararlarının devreye alınacağını belirterek, "Toplu sözleşme masasının bir haftadan az süresi kaldı. İşveren heyeti zaman kaybetmeden, müzakereye uygun ve adil bir teklifi masaya sunmalıdır. Aksi takdirde; eylem çadırı kurulması, iş bırakma, yürüyüş ve Ankara mitingi dahil olmak üzere demokratik tepkimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.